Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Ramsey RE winch

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleistä[muokkaa]

Ramsey RE 8000

Tämä ohje on vapaasti suomennettu ja saattaa sisältää suomennosvirheitä. Vinssit ovat vaarallisia ja näinollen on ensisijaisesti luotettava käyttöohjeeseen ja terveeseen järkeen. Vinssauksesta on myös sivulla Vinssaus.

Ramsey Winch Copany KÄYTTÖOHJE Etuosaan asennettava sähköinen vinssi Malli RE 8000, RE 10,000, RE 12,000 RE 12,000X

Onnittelut[muokkaa]

Olet hankkinut hienoimman vinssin joka on saatavilla tässä luokassa. Sen ominaisuuksia on vahva mato ja vaihde ajo, joka tarjoaa kuorman takaisinpäin kulkusuojan. Puuttuva lause. Se on suunniteltu ja valmistettu tarjoamaan suurimman mahdollisen hyödyn. Aivan kuin mikä tahansa laite joka yhdistää voiman ja liikkeen, siihen liittyy vaaroja jos laitetta käytetään väärin. Samalla on helpompaa ja nopeampaa tehdä työ jos tietyt asiat huomioidaan ensin. Ole hyvä ja lue tämä ohje huolellisesti. Se sisältää hyödyllistä tietoa saadaksesi parhaimman hyödyn Ramsey vinssistäsi ja turvallisuusnäkökohdat jotka sinun täytyy tietää ennen aloittamista. Kun seuraat antamiamme ohjeita, Ramsey vinssi palvelee sinua monia vuosia hyvin. Kiitos että valitsit Ramseyn. Tulet olemaan iloinen että sinulla on vinssi joka toimii.

Sisällysluettelo[muokkaa]

Turvallisuusvaroitukset....2
Vihjeitä turvalliseen käyttöön....2
Käyttöohje.....3
Asennus....4
Toiminta ohjeet....4
Sähköliitännät ja toiminta...4
Voitelu/Vaijerin asennus...4-5
Vianetsintäohje...5
Vinssin osaluettelo...6-8
Lisävarusteohje...9
Takuu...takakansi

Huomaa: Ramsey RE 8000, RE 10,000 ja RE 12,000 sarjan vinssit on suunniteltu ajoneuvojen eteen asennettaviksi. Vinssejä ei ole suunniteltu tai niitä pitäisi käyttää teollisessa käytössä (auto haulers/carriers,, wreckers, hoisting, jne.), Ramsey ei takaa että se on sopiva tällaiseen käyttöön. Ramsey valmistaa myös teollisuus/kaupalliseen käyttöön vinssejä. Ole hyvä ja ota yhteyttä tehtaaseen lisätietoa saadaksesi.

VAROITUS: Lue ja ymmärrä tämä ohje ennenkuin asennat ja käytät vinssiä. Katso turvallisuusvaroitukset.

VAROITUS! ÄLÄ KÄYTÄ VINSSIÄ NOSTAMAAN TAI SIIRTÄMÄÄN HENKILÖITÄ

Turvallisuusvaroitukset[muokkaa]

Estämään mahdolliset loukkaantumiset...

Vähintään viisi kierrosta vaijeria vaaditaan kelan ympäri jotta se pitää määrätyn kuorman. Vaijerikiinnike ei ole suunniteltu pitämään kuormaa.

A. Ole itse ja pidä muut turvallisen etäisyyden päässä vaijerista kun kuormaa vedetään.

B. Älä astu kaapelin yli tai kaapelin lähellä kun se on kuormitettu.

C. Use supplied hook strap when handling hook for spooling wire rope.

D. Älä liikuta autoa vetääksesi kuormaa vinssi vaijerilla. Tämä voi aiheuttaa vaijerin rikkoontumisen.

E. Käytä tukevaa kangasta tai hanskoja suojataksesi käsiä katkenneilta vaijerin säikeiltä käsitellessäsi vaijeria.

F. Apply blocks to wheels when vehicle is on an incline.

G. Vinssin kytkin pitäisi vapauttaa kun vinssi ei ole käytössä ja täydellisesti kytkeä kun käytetään.

H. Säädöt, muutokset tai poikkeukset vinssiin pitäisi tehdä vain Ramsey vinssiyhtiö.

I. Pidä vedon kesto niin lyhyenä kuin mahdollista. Jos moottori kuumenee liiaksi ettei siihen voi koskea, pysäytä ja anna sen jäähtyä muutama minuutti. Älä vedä enemmän kuin kaksi minuuttia tai lähellä sallittua maksimikuormaa? Älä ylläpidä virtaa vinssiin jos moottori pysähtyy. Sähkövinssit ovat tarkoitettu ajoittaiseen käyttöön ja niitä ei pitäisi käyttää jatkuvassa käytössä.

J. Irrota kaukosäädin vinnsistä kun sitä ei käytetä. Ramsey osa numero 282053 turva on-off kytkin ajoneuvossa on suositeltava.

K. Huomaa: Do not use winch in hoisting applications due to required hoist safety factors and features.

L. Älä ylitä maksimi vetolukuja jotka on esitetty taulukoissa.

M. Jotta vaijeri kiertyy kelalle hyvin, on tarpeellista pitää kevyesti vastaan. Tämä tapahtuu (hanskat kädessä) pitämällä vaijeria yhdellä kädellä ja toisella kädellä kauko-ohjainta. Tämä tehdään aloittamalla niin kaukaa vinssistä kuin mahdollista ja sen keskeltä, kävellen pitäen vastaan vaijeria kun vinssiä pyöritetään sisäänpäin. Älä anna vaijerin liukua käden läpi, äläkä mene liian lähelle vinssiä. Sammuta vinssi ja toista toimenpiden kunnes vaijeri on muutama senttiä vajaa täysin sisällä. Irrota kaukosäädin ja kierrä loppuun kaapeli pyörittämällä kelaa käsin kytkin vapautettuna. Piilotetuissa vinsseissä, kieritä vaijeria sähköllä, mutta pidä kädet poissa. VAROITUS! Cable injures keep clear

Ohjeita turvalliseen toimintaan[muokkaa]

Älä aliarvioi mahdollisia vaaroja vinssausoperaatiossa. Älä myöskään pelkää niitä. Opettele yleisimmät vaarat ja vältä niitä.

Epätasainen vaijerin kelautuminen kun vedetään kuormaa ei ole ongelma,, vaikka vaijeri kietoutuisi toiseen päähän kelaa. Jos näin tapahtuu, kelaa vinssiä taaksepäin vapauttaaksesi kuorman ja siirrä kiinnityspistettä lähemmäksi ajoneuvon keskipistettä. Kun työ on tehty voit kelata vaijerin auki ja uudestaan vinssata sen siististi kelalle.

Säilytä kaukosäädin ajoneuvon sisällä niin ettei se vaurioidu. Tarkista se ennen sen kytkemistä.

Kun olet valmis aloittamaan sisäänkelauksen, kytke kaukosäädin kun kytkin on vapaana. Älä kytke kytkintä moottorin käydessä.

Älä koskaan kytke koukkua vaijerin ympärille. Tämä aiheuttaa vaijerin vioittumisen. Käytä aina sopivan vahvaa liinaa tai ketjua kuten kuvassa on näyttty.

Tarkkaile vinssiä vinssauksen aikana jos mahdollista seistessäsi turvallisen etäisyyden päässä. Jos käytät ajoneuvon ohjausta apuna, pysäytä ja tule ulos vajaan metrin vinssauksen jälkeen varmistamaan että vaijeri ei kierry kelan yli. Jumiutuva vaijeri voi rikkoa vinssin.

Älä kytke vetokoukkuja vinssin kiinnitys telineeseen. Ne täytyy kytkeä ajoneuvon runkoon.

suomentamatta

Suurin vetovoima saavutetaan sisimmillä vinssin kelan kierroksilla, joten on suositeltavaa vetää ulos niin paljon vaijeria kuin mahdollista vinssatessa raskasta kuormaa (muista, vähintään 5 kierrosta täytyy jäädä kelalle). Jos tämä ei ole mahdollista, käytä "pylpyrää" ja tuplaa veto (katso kuva)

Siisti, tiukka kelalle kiertyminen estää vaijerin kiristymistä joka aiheutuu kuomasta ja vaijerin kiristyessä väleihin. Jos näin tapahtuu, käytä vinssiä sisään ja ulos muutama sentti. Älä yritä vapauttaa vaijeria kuorman alla käsin.

Käyttöohje[muokkaa]

Parhain tapa tutustua kuinka vinssi toimii, on tehdä muutamia harjoitus vinssauksia ennen kuin vinssiä todella tarvitaan. Suunnittele harjoitus etukäteen. Muista että kuulet ja näet vinssin toiminnan sitä käyttäessäsi. Opettele tunnistamaan kevyt tasainen veto, raskas veto ja ääni jonka aiheuttaa kuorman nykäisy tai siirtyminen. Pian opit luottamaan vinssiin ja sen käytöstä tulee luonnollista.

Vinssi ei ainostaan vedä tai vapauta sinua down a steep grade, se myös vetää toisen ajoneuvon tai kuorman kun oma ajoneuvosi on ankkuroitu paikoilleen. Seuraavat kuvat näyttävät muutamia tekniikoita.

Oman ajoneuvon vinssaus, kiinnitä vaijeri puhun tai raskaaseen kiveen. Aina kun kiinnität puuhun, käytä puun ympärillä suojaavaa liinaa.

Pylväitä, jotka lyödään peräkkäin tukevaan maahan vinosti poispäin autosta ja sidotaan toisiinsa antava hyvän ankkuripisteen silloin kun tukevaa ankkuripistettä muuten ei ole saatavilla.

Tukeva ankkuri saadaan myös hautaamalla tukki maahan tai hiekkaan tai asettamalla se syvään rotkoon.

Vinsseillä, jotka on varustettu vaijerin ohjureilla voidaan vetää useista suunnista.Vedä ainoastaan kulmasta suoristaaksesi ajoneuvon- muuten vois vaurioittaa ajoneuvon rakenteita tai osia ja aiheuttaa ylimääräistä vaijerin kerääntymistä vinssin kelan toiseen reunaan.

2000 lbs. suora veto, kiinnitä ajoneuvo puuhun tai muuhun kiinteään ankkuriin ja pidä vaihde vapaalla.

Kaksinkertaistaksesi vedon (4000 lbs.) kierrätä vaijeri pylpyrän kautta takaisin ajoneuvon koriin. Pidä vaihde vapaalla.

Kun vedetään raskasta kuormaa, aseta peitto, takki tai suojapeite vaijerin yli noin 1,5 metrin päähän koukusta. Se hidastaa takaisinpäin iskua siinä tapauksessa että vaijeri katkeaa. Lisäksi avaa ajoneuvon konepelti lisäsuojaksi.

Käytä ajoneuvon renkaiden voimaa vinssin apuna, mutta älä ohita vinssaus linjaa. Suunnittele veto. Et voi aina vetää itseäsi pois yhdellä kertaa. Tutki koko alueen ankkurointimahdollisuudet ja leverage situations, suunta ja maali.

Asennus[muokkaa]

Tässä ohjekirjassa esitetyt vinssit on yksinomaan suunniteltu ajoneuvoihin asennettaviksi, ei teollisuuteen tarkoitettuihin ratkaisuihin. Käyttö muuhun tarkoitukseen kumoaa takuun.

Suositellaan käytettäväksi Ramsey Mountin Kit kiinnityssarjaa vinssin kiinnittämisessä. Ne on suunniteltu niin että vinssi sijoittuu ja jakaa voiman juuri optimaalisesti ilman että vinssi tai ajoneuvo vaurioituvat. HUOMAA: Jos Ramsey Kit sarjaa ei käytetä, vinssi täytyy kiinnittää kulmiin (vähintään 3/8" x 2 1/2" x 3" eli noin 10 mm x 6,5 cm x 7,8 cm) tai kehykseen kummallakin sivulla kytkinkoteloa ja vaihdekoteloa. Pultataan kiinni kulmiin tai kehykseen. Katso allaolevasta kuvasta suositellut kiinnitysetäisyydet. Huomaa erilaiset kierteiden syvyydet ja käytä vastaavia pulttien pituuksia varmistaaksesi kunnollinen kiinnitys.

Kuvatekstit[muokkaa]

 • Liitä musta maakaapeli vinssin tämän pultin alle.
 • Poista kumitulpat ennen vinssin käyttämistä
 • 7/16" halkaisijaltaan oleva vaijerin ankkurointi reikä
 • 3/8-16x1" syvä kierre (kummallakin puolen)
 • 3/8-16x.75" syvä kierre (kummallakin puolen)
 • 3/8-16x.50" syvä ierre (kummallakin puolen). Käytä hylsykantaista MTG pulttia vaihdekotelon puolella.

Taulukko[muokkaa]

 • "A" etäisyys
 • Malli, tuumaa +-.015, millimetriä +-.4

Sähköliitännät ja toiminta[muokkaa]

Tavalliseen ajoneuvon poisvetämiseen riittää ajoneuvon olemassaoleva sähköjärjestelmä. Akku täytyy pitää hyvässä kunnossa. Täyteen ladattu akku ja hyvät liitännät ovat olennaisia. Pidä ajoneuvo käynnissä vinssauksen ajan, jotta akku lataantuu samanaikaisesti. Liitä punainen kaapeli muovisen solenoidi kotelon nastaan vinssissä ja toinen pää akun plus-napaan. Tärkeää: Pidä vastaan sisempää mutteria lenkkiavaimella kun kiristät ulompaa mutteria. Liitä musta kaapeli vinssin kiinnityspultin alle, joka on lähimpänä vaijerikelaa (kuten kuvassa on näytetty) ja toinen pää akun minus-napaan. Hyvä maadoitus tarvitaan vinssin kunnolliseen toimintaan. Kaukosäädin on vedenkestävä ja siinä on painonappi kummallakin puolella. Tällä tavoin se on suunniteltu estämään nopea vinssin täyskäännös joka johtaa solenoidin rikkoontumiseen. Varmistu että vinssin moottori on pysähtynyt täydellisesti eenen kuin vaihdat suuntaa. Ennen ensimmäistä vinssin käyttökertaa, lue ohjeet miten "IN" ja "OUT" tarra asennetaan painonappeihin. Kytkimessä on myös värikoodit helpottamaan mihin suuntaan vinssi pyörii.

Vaijerin asennus[muokkaa]

1. Avaa vaijeri pyörittämällä se auki maata pitkin välttäen sen kiertymistä. Huolellisesti kierrä vaijerin rengasta vastakkainen pää muoviteipillä tms. estäen sen rispaantuminen.

2. Asea vaijerin rengasta vastakkainen pää kelan alapuolelle 7/16" halkaisijaltaan olevaan reikään. Kiristä reiän sivulla olevalla ruuvilla avaimella joka tulee vinssin mukana. Kiristä hyvin.

3. Huolellisesti pyöritä vinssiä "IN" (sisään) suuntaan. Pidä vaijeria jännityksessä ja pyöritä koko vaijeri kelalle niin että vaijeri asettuu siististi vierekkäin kulkien kelaan.

Tarkista vaijeri säännöllisesti. Jos vaijeri rispaantuu lankojen katkettua uusi se välittömästi. Vaijeria ja renkaita voi hankkia Ramsey jälleenmyyjiltä.

Käyttö[muokkaa]

RAM-LOK puoliautomaattinen kytkin mahdollistaa vapaan kelan pyörinnän ja kytkimen lukittumisen. Kykin lukitsemattomana vaijeri voidaan vetää ulos kelata käsin. Vinssattaessa kuormaa, kytkin täytyy olla täysin kytketty kelaan. Vapautettaessa kytin, aja vinssiä taaksepäin ("kelaa ulos") kunnes vaijerissa ei ole enää kuormaa ja kela pysähtyy pyörimästä. Vedä ulospäin kytkimen kahvasta, käännä sitä 90 astetta vastapäivään ja vapauta. Kytkin on nyt lokittu auki ja vaijeria voidaan vetää ulos käsin. (HUOMAA: Jos kytkimen kahvaa ei voida vetää ulos, pyöritä vinssiä uudestaan lyhyesti taaksepäin vapauttaen paine kytkimen rattaista.) VAROITUS: ÄLÄ YRITÄ VAPAUTTAA VAIJERIKELAA SILLOIN KUN VAIJERISSA ON KUORMAA.

Kytkeäksesi kytkimen, vedä kahvasta ulospäin, pyöritä sitä 90 astetta myötäpäivään ja vapauta. Aja vinssiä taaksepäin kunnes kytkinkahva napsahtaa täysin sisään tai vaijerikela alkaa pyörimään. Varmistu vielä että kytkinkahva on kokonaan sisällä. Muovikorkki kytkinkotelon päällä voidaan poistaa, jos halutaan tarkistaa onko kytkin varmasti kokonaan kytkeytynyt Kun kytkin on täydellisesti kytkeytynyt vinssi on valmis vinssaamaan vaijeria.

Huolto[muokkaa]

Tarkista kuukausittain kytkimen toiminta, varmistaen että se täydellisesti kytkee ja vapauttaa kelan. Kytkin kytkeytyneessä asennossa, poista muovikorkki kotelon päältä ja katso onko kytkin täydellisesti kytkeytynyt. Jos kytkin ei ole täysin kytkeytynyt, tarkista kytkimen vivusto rikkoontummisen tai liiallisen kulumisen johdosta ja uusi tarvittaessa. Tarkista kytkimen ja kelan rattaat, checking for rounding of the driving faces. Jos rounding on vioittunut ne pitäisi uusia välittömästi.

Kelaa vaijeri huolellisesti kelalle käyttöjen välillä.

Tarkista öljynpinta vaihdelaatikossa puolen vuoden välein.

Samalla tarkista sähköliitokset ja kiinnityspultit - kiristä tarvittaessa.

Korroosio sähköliittimissä vähentää vinssin tehoa tai voi aiheuttaa oikosulun. Puhdista kaikki liitokset, erityisesti kaukosäätimen. Suolaisessa ympäristössä käytä silikoonia suojaamassa ruosteelta.

Varmista että vinssillä on riittävästi akkutehoa käytettävissä.

Vaihda öljy vuosittain tai useammin jos vinssiä käytetään säännöllisesti.

RE 8000: Täytä matovaihdelaatikko 4,3 dl Philips SMP 80W-90, Mobil HD 80W-90 tai Shell Spirax HD 80W-90 öljyllä. RE 10000, RE 12000, ja RE 12000X: Käytä 4,3 dl SAE 140EP öljyä.

Käytä 2,85 dl SAE 20 öljyä kannatin vaihde laatikkoon. Käytä cup rasaa voitelemaan kytkin kotelon yläosaa. Jos vinssi on lyhytaikaisesti veden alla, valuta öljy ulos, huuhtele ja lisää öljy vaihdelaatikoihin ja rasvaa kaikki osat. (katso vianetsintätaulukko alla).

Vähentääksesi sisäosienn ruostumista, joka voi johtua kosteuden kondensoitumisesta, aja vinssiä sisään ja ulos säännöllisesti. Moottorin käyttäminen tuottaa lämpöä, joka kuivattaa kosteutta moottorista. Tämä pitäisi suorittaa säännöllisin välein (esimerkiksi kun öljynvaihto suoritetaan ajoneuvossa).

Voitele vaijeri säännöllisesti käyttäen ohutta tunkeutuvaa öljyä. Tarkista katkenneet säikeet ja vaihda tarvittaessa Ramsey osalla, joka on listattu Osalistassa. Aenna uusi kaapeli kuten on neuvottu "Vaijerin asennus" kohdassa sivulla 4.

Sähköisen Ramsey vinssin vianetsintäohje[muokkaa]

Tilanne, mahdollinen syy, toimenpide

Moottori pyörii vain yhteen suuntaan[muokkaa]

 • Solenoidi ei toimi tai jumissa
  • Kopistele solenoidia jotta se vapautuisi. Tarkista antamalla 12 volttia coil terminal:iin (sen pitäisi tehdä kuultava "klik" ääni tällöin)
 • Kaukosäädin ei toimi
  • Vapauta vinssin kytkin, irrota kaukosäätimen pistoke. Yhdistä nastat kello 8 ja 4, jolloin moottorin pitäisi pyöriä. Yhdistä nastat 8 ja 10, jolloin moottorin pitäisi pyöriä.

Moottori pyörii erittäin kuumana tai tehottomasti tai hitaasti[muokkaa]

 • Pitkä rasitus
  • Anna jäähtyä välillä
 • Akussa vähäinen lataus
  • Tarkista akun volltimäärä käytön aikana. Jos se on 10 volttia tai vähemmän, vaihda akkua tai liitä toinen akku rinnalle.
 • Sähkökaapeli akusta vinssiin tai maakaapeli moottorin rungosta ajoneuvon runkoon on liian pieni.
  • Täytyy olla vähintään No. 2 vastaava (tai suurempi jos pitempi kuin 4,5 m).
 • Huonot sähköliitokset
  • Tarkista kaikki liitokset löystymisen tai ruostumisen suhteen; kiristä, puhdista ja voitele.
 • Heikko laturi
  • Korvaa tehokkaammalla laturilla.

Moottori pyörii, mutta kela ei pyöri[muokkaa]

 • Kytkin ei ole kytkeytynyt
 • Sheared drumm shaft key
 • Stripped bronze gear
 • Parted shaft
  • Kaikkiin em. kohtiin: Jos kytkin kytkeytyy, mutta kela ei kuitenkaan pyöri, on tarpeellista irrottaa vinssi ja selvittää syy ja korjata.

Moottori ei pyöri[muokkaa]

 • Solenoidi ei toimi tai jumissa.
  • Kopistele solenoidia jotta se vapautuisi. Tarkista antamalla 12 volttia coil terminal:iin (sen pitäisi tehdä kuultava "klik" ääni tällöin)
 • Kaukosäädin ei toimi
  • Vapauta vinssin kytkin, irrota kaukosäätimen pistoke. Yhdistä nastat kello 8 ja 4, jolloin moottorin pitäisi pyöriä. Yhdistä nastat 8 ja 10, jolloin moottorin pitäisi pyöriä.
 • Moottori ei toimi
  • Jos solenoidi toimii, tarkista armature post jännite; vaihda moottori
 • Löysät liitokset
  • Kiristä liitokset kuoren alapuolella ja moottorissa.

Vesi kastellut moottorin[muokkaa]

 • Moottorin joutuminen veden alle tai painepesurilla auton peseminen
  • Anna valua ja kuivua kokonaan, sitten aja moottoria ilman kuormaa lyhyitä aikoja kuivattaen käämit.

Kytkin ei toimi tai binds up[muokkaa]

 • Kuiva tai ruostunut vivusto
  • Puhdista ja voitele
 • Dog point ruuvi liian tiukalla
  • Irrota muovitulppa kytkinkotelosta ja käännä ruuvia ulospäin kunnes kytkin toimii tasaisesti. Laita muovikorkki takaisin.
 • Vääntynyt haarukka
  • Uusi haarukka tai vivusto asetelma
 • Keys pulled out of shape johtuen ylikuormituksesta
  • If dum shaft keyways are rounded tai viottuneet, uusi shaft ja keys. Jos ei, viilaa purseet ja uusi keys.

Kytkimen jousi ei toimi[muokkaa]

 • Katkennut jousi
  • Asenna uusi

Kytkin ei lukitu aukiasentoon[muokkaa]

 • Ruuvi löysä tai viottunut
  • Irrota kumitulppa kytkimen kotelosta, kiristä ruuvia tai vaihda se. Laita kumitulppa takaisin.

Öljyvuotoja kotelosta[muokkaa]

 • Uusi tiiviste
  • Uudet tiivisteet joskus vuotavat ennenkuin ne asettuvat akselille
 • Tiiviste viottunut
  • Uusi tiiviste
 • Liian paljon öljyä
  • Valuta pois ylimääräinen öljy sen mukaan miten voiteluohjeissa on kerrottu
 • Vioittunut tiiviste
  • Uusi tiiviste

RE 8000[muokkaa]

Vinssin osat RE 8000[muokkaa]

Osan numero, määrä, osanumero, kuvaus

1 Valitsin vivusto asetelma

2 Solenoidi asetelma

3 Kauko-ohjain

4 Akkukaapeli punainen

5 Laakerin suojakansi

jne.

Solenoidi asetelman osat[muokkaa]

Kaukosäädin[muokkaa]

Vaijerin ohjuri #251183[muokkaa]

Vaijerin ohjuri #251152[muokkaa]

Vaijerin ohjuri #251154[muokkaa]

Solenoiditesti[muokkaa]

Kun testataan solenoidin sähkövirran kulkua tasavirta solenoideissa.

On huomioitava että testattaessa 12 voltin tai 24 voltin solenoidia, tasavirtamoottorin ja akun täytyy olla samoja jännitteiltään.

Solenoidin testaamiseksi: (Katso kuva 1).

1. Kiinnitä hyvin moottori penkkiin tai työpöytään.

2. Kiinnitä johto liittimeen (A) moottorissa ja toinen pää liittimeen F-2 moottorissa.

3. Kiinnitä toinen johto .... KESKEN

Moottoritesti[muokkaa]

Ramsey vinssin moottori on 4 napainen, 4 series wound 12 volttinen tai 24 volttinen tasavirtamoottori.

4 napainen, 4 kääminen antaa hyvän väännön matalilla nopeuksilla.

Moottorin toiminnan testaamiseksi kiinnitä se hyvin penkkiin tai työpöytään ettei se voi pomppia tai liikkua testin aikana (käynnistysvoima moottorissa on korkea).

1. Liitä koejohto (vähintään numero 6 -johto) F-1 ja A napojen välille (Katso kuva 1).

2. Liitä johto (vähintään numero 6 -johto) akun plus (+) navasta moottorin F-2 napaan. Maajohto (-) akusta moottorin kuoreen (Katso kuva 1). Moottorin pitäisi nyt pyöriä.

Toiseen suuntaan pyöriminen:

1. Liitä koejohto moottorin F-2 ja (A) väille (Katso kuva 2).

2. Liitä akun plusjohto (+) moottorin napaan F-1. Maajohto (-) akusta moottorin kuoreen (Katso kuva 2).

HUOM: aina liitä akun johdot ensin tukevasti moottorin napoihin. Kytke moottori käyntiin tai pois maajohdolla (-) moottorin kuoren puolella. Tämä estää polttamasta moottorin liitinnapoja. VAROITUS: Älä pyöritä moottoria pitkiä aikoja kuten edellä on kuvattu, koska se voi aiheuttaa moottorin rikkoontumisen.

Moottorin pyörimisnopeus? penkissä on 55 ampeeria ja täytyy pyöriä vapaasti ja helposti. Jos ampeerilukema on suuremmat kuin 60 ja moottori pyörii raskaasti tai siinä on outo ääni, se täytyy vaihtaa.

Paikalleen vinssiin asetettu moottori (vähän vaijeria kelalla), ampeerilukema pitäisi olla noin 65 tai 70 ampeeria.

Sen jälkeen kun edellä kuvattuja ohjeita on seurattu ja lukema ylittää merkittävästi 70 ampeeria katso käyttöohjeen vianetsintätaulukosta ehdotuksia vinssin mekaanisen toiminnan suhteen.

Katso kuvasta 3 solenoidin kytkeminen moottoriin ja akkuun.

KUVATEKSTIT SUOMENTAMATTA

Takuu[muokkaa]

Ramsey vinssit on suunniteltu ja valmistettu vaativin määräyksin. Huolellisuus ja laadukkuus liittyvät jokaiseen valmistamaamme vinssiin. Jos tarve vaatii, takuuohje on kerrottu takuukortin takana. Ole hyvä, lue ja täytä mukana tullut takuukortti ja lähetä se Ramsey vinssiyhtiölle. Jos sinulla on ongelmia vinssin kanssa, ole hyvä ja seuraa ohjeita asianmukaisesta huollosta kaikissa takuukysymyksissä.

Rajallinen elinikäinen takuu[muokkaa]

SUOMENTAMATTA.

Ramsey Winch company