HUOM! Voit itse lisätä ja korjata tekstiä muokkaa -painikkeiden avulla.

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Etusivu

Wikikko - koko kansan taitopankki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tervetuloa Wikikkoon - vapaaseen kansan taitojen ja tietojen pankkiin


Wikikko on tiedon yhteiseen keräämiseen ja jakamiseen. On aika tehdä teoksia, joissa tieto-taito on avoimesti tarjolla maksutta ja tekijöinä on koko kansa. Kuka tahansa voi muuttaa näitä sivuja. Kukaan ei omista täällä olevaa tietoa, vaan jokainen kansalainen voi käyttää sitä vapaasti ei-kaupallisissa tarkoituksissa ja lisätä tietojaan ja taitojaan tänne kaikilta elämän osa-alueilta. Wikikon tavoite on yhdistää perinteitä ja nykyajan tietoa sekä ylläpitää teemme-yhdessä -tapaa. Wikikkoa päivitetään ja ylläpidetään jatkuvasti.

Lue tarkemmin miksi tällainen Wiki?

 
Sisältö muuttuu jatkuvasti ja saattaa sisältää virheitä. Sisällön oikeellisuudesta vastuu on lukijalla ja työohjeissa tekijällä. Kirjoittajat ja ylläpito eivät vastaa tämän teoksen käyttämisestä aiheutuvasta vahingosta. Lue lisää.


Miten tehdä muutos?

Haluatko heti lisätä omia tietojasi tai huomasitko virheen? Sivuilta löytyy muokkaa-linkkejä, joista pääset muuttamaan kyseistä kohtaa, sivun yläosasta koko sivua kerrallaan. Muutoksen voi tallentaa tai peruutta. Jos syntyi virhe, voit korjata sen itse muokkaamalla uudestaan tai aikaisempi teksti voidaan palauttaa. Tarkemmat muokkausohjeet löytyvät tästä.


"Parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia"

Tutkimus toukokuussa 2014

Wikikossa järjestettiin toukokuussa historian ensimmäinen tutkimus. Lomake tuli näkyviin kahden sivun jälkeen ja kysymykset kuuluivat: 1) Löysitkö Wikikosta mitä etsit? 2) Löysit ehkä tietoja ja vastalahjaksi voisit jakaa omia tietoja. Jos et lisännyt tietoa, miksi näin? 3) Ikä 4) Sukupuoli. Lomakkeen täytti 445 käyttäjää ja tyhjät mukaan lukien lomakkeita palautettiin yhteensä 1 122 kappaletta.

On ilahduttavaa huomata että Wikikko tarjoaa tietoa etsiville. Mielenkiintoisempana pidetään perusteluita miksi tietoa ei lisätä. Lupaus itselle lisätä joskus myöhemmin sai suurimman palan kakusta. Tämä kyllä viittaa perättömään lupaukseen, mitä on katsominen Wikikkoon aiemmin tehtyihin lisäyksiin ja muutoksiin. Heille jotka mainitsevat lisäykset vaikeaksi, kerrottakoon että painetaan muokkaa, kirjoitetaan vapaamuotoisesti oma teksti ja painetaan Tallenna.

Kiitos vastanneille!

Tutkimus1405.png