Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Huijauksia

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleistä[muokkaa]

Mistä tunnistaa huijauksen?[muokkaa]

Miltä tuntuu tulla huijatuksi / oivaltaa olevansa huijauksen kohteena ?[muokkaa]

Varmat huijaukset[muokkaa]

Bussiraha[muokkaa]

"Olisiko sinulla neljä euroa, haluaisin päästä kotiin?" Hmm..?

"No, tietysti. Ainahan sitä ystävää hädässä autetaan. Milloin linja-autosi lähtee, voin tulla maksamaan matkalippusi, niin pääset kotiin nukkumaan. [Onhan sitä näköjään jo juhlittukin.] Tavataan tunnin kuluttua linja-autopysäkillä." "Miksi et voi antaa rahaa minulle, vaan haluat maksaa kuskille?" (Jyväskylä 2011)

Joogaopettaja[muokkaa]

"Hei, olet varmasti joogaopettaja, sen näkee sinusta päällepäin! Olisiko sinulla hetki aikaa?", kysyy siistiin valkoiseen polopaitaan ja kauniisti harmaantuneine hiuksineen vanha mies. "Olen opettaja Bhutanista ja haluaisin kuulla lisää kotimaastasi. Suomi on kaunis maa." Hmm..?

On kaunis ilta ja mukavasti aikaa rupatteluun. Istumme teelle katukahvilaan. "Olen eläkkeellä oleva buddhalaisuuden opettaja, nyt täällä Intiassa siinä toivossa että voisin saada perheelleni toimeentuloa. Tyttärelleni ei kuulu hyvää. Kerro jotain Suomesta, haluaisin vierailla siellä joskus. Olisiko sinulla jotain kotimaasta tuotua, josta voisit luopua, että voisin myydä ne koulussa opettajakollegoilleni ja ansaita rahaa palatakseni rakkaaseen kotimaahani. Ai, ei?" Alkaa syyllistäminen. Keskustelemme rauhallisesti mukavan tovin. Maksan teet, toivotan hyvää buddhalaisten oppien sisäistämisharjoitusta ja leppoisia eläkepäiviä. Seuraavana päivänä näen samoilla kadunkulmilla joogaopettajalta näyttävän turistin puhuteltavana... (Intia 2011)

Oletettavasti huijauksia[muokkaa]

Työkalulaukkujen myyntiä[muokkaa]

Punainen kiiltävä vuokra-autoliikkeen tarroilla varustettu pakettiauto pysähtyy parkkipaikalla. "Puhutko saksaa? Ei – no parempi puhua heikkoa suomea." Aikaa nähneestä suomen kartasta osoitetaan että on matka Helsinki-Vantaan lentokentälle. Vuokra-auto pitää palauttaa sinne ja messuilta ollaan pohjoisesta tulossa. Ongelmana on kaksi kiiltelevää metallista matkalaukkua etupenkillä, täynnä työkaluja, joita ei voi ylipainon takia lentokoneeseen ottaa. Kulunut muovitettu musta esite näyttää työkalulaukun hinnaksi 999 euroa ja nyt nämä kaksi laukkua lähtisi ilmaiseksi, siis autonvuokraushinnalla. Hmm..? En ole kiinnostunut - kytkin nousee ja perävalot vilkkuvat... (Kuopio 2011)