Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Ford Transit

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleistä[muokkaa]

Raidetanko[muokkaa]

Aksiaalinivelen vaihataminen[muokkaa]

Tarkoittaa ohjaukseen liittyvän hammastangon päässä olevaa tankoa jonka toinen pää on hammastangossa kierteellä kiinni ja toinen pää etupyörän ripustuksessa.

  • Irrota haitarikumin kelmmarit ja vedä aksiaalinivel näkyviin.
  • Jos nivelessä ei ole lenkkiavaimelle paikkaa, onnistuu avaaminene esimerkiksi katkaisutaltalla lyämällä kierrettä aukisuuntaan ja/tai esimerkiksi lukkopihdeillä, papukaijapihdellä tai putkitongeilla. Voi olla hiukan tiukassa ja paikka on aika hankala.
  • Mittaa raidetangon pään kierteiden määrä että saat pyöritettyä raidetangon saman mittaiseksi. Vapauta raidetangon pään lukitusmutteri ja kierrä raidetanko irti tai irrota koko raidetangon pää samalla se vaihtaen.
  • Asennus päinvastoin.

Raidetangon pään vaihtaminen[muokkaa]

  • Mittaa näkyvissä olevien kierteiden määrä raidetangolla, että saat pyöritettyä uuden samaan kohtaan.
  • Raidetangon pää irtoaa moskalla erityiseen kiilamaiseen hahloavaimeen lyömällä. Hahloavaimen pitää olla aika suuri, koska kyseessä on pakettiauto. Jos kiila on liian pieni, tee sopivan paksusta lattaraudanpalasta hahlon väliin korotusrauta, jota vasten avaimella lyöt.

Turvatyyny[muokkaa]

Varoitusvalo vilkkuu vikatilanteessa tiettyyn tahtiin, lukemasta saa numerosarjan, jota voi verrata erityisesti internetin englanninkielisiltä keskustelupalstoilta löytyviin vikakoodeihin. Vikaa ei välttämättä kuitenkaan ole, vaan valo on käytävä kuittaamassa Fordin merkkikorjaamolla.