Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Viro

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Johdanto[muokkaa]

Autoilu[muokkaa]

Varusteet[muokkaa]

Heijastinliivi, varoituskolmio, sammutin, pyöräkiila, huomioliivit kaikille.

Liikennesäännöt[muokkaa]

  • Virossa on väistämisvelvollisuus esitetty yleensä valkoipohjaisilla punareunaisilla kärkikolmioilla, stop-merkeillä sekä tasa-arvoiset risteykset ilman edellä mainittuja merkkejä. Tasa-arvoinen risteys voi olla maalattuna myös katuun rastina eli ajettaessa kaistalla, jolla on rasti, on väistettävä oikealta tulevaa.
  • Yleinen nopeusrajoitus taajamassa on 50 km/t ja taajaman ulkopuolella 90 km/t.

Sähköauton latauspiste[muokkaa]

  • Latauspisteitä on vuonna 2021 harvassa, mutta löytyy hotelleilta ja kaupungeista. Esim. Virta-sovellus.
  • Esimerkiksi 22 kW latauslaitteita Type 2-pistokkeella nopeaan lataamiseen.

Via Baltica[muokkaa]

  • Tallinnassa reppuselkämatkaajat voivat suunnata satamasta etuvasemmalle vajaan puolen tunnin kävelymatkan päähän linja-autoasemalle. Sieltä Eurolines, LuxExpress sekä SimpleExpress bussit vievät moniin Baltian kaupunkeihin, Puolaan ja Saksaan. Niistä jatkoyhteydet kaikkialle Eurooppaan. Liput ostetaan netistä, asemalta tai bussista. Eurolinesin lippuja myyvät myös monet matkatoimistot Euroopassa, Suomessa Matkahuolto. Osa sivuista on maakohtaisia. Suora yhteys esimerkiksi Puolan Krakowaan on noin 26 tuntia ja aikuselta noin 100 euroa (2004)ja Varsovaan n 35 euroa (2014).
  • Tallinnasta myös junalla eteenpäin. Puolasta on hyvät ja edulliset yhteydet Slovakiaan, Sloveniaan, Romaniaan, Serbiaan jne! Tässä hyvä mahdollisuus kaiken ikäisille kokea Inter-Rail -tapainen matkailu!
  • Autoilijat pääsevät suoraan satamasta Pärnun tielle opasteita seuraten. Tie kiertää Tallinnan vanhankaupungin oikealta puolen satamasta katsoen. Tallinan toisella puolen on lukuisia huoltoasemia kortilla ja käteisellä toimivia. Halki Viron ajat vaivatta, viimeistään kannattaa pysähtyä ennen rajaa "Häämetsässä" internetkahvilassa nauttimassa salaatteja ja leivoksia, löytyy helposti.

COVID-19[muokkaa]

  • Suomeen matkustettaessa Suomi hyväksyy PCR tai antigen testin, jonka saa ajan varaamalla esimerkiksi Confido:lta puolessa tunnissa. Tuloksesta saa sähköpostiin linkin, jonka kautta voi ladata pdf- ja docx-tiedostot. (4/2021).