Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Vaipat

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ilman vaippaa[muokkaa]

"Kenialainen äiti tietää kokemuksestaan, että vastasyntynyt oppii muutamassa päivässä tekemään tarpeensa aikuisen antamasta merkistä. Tällä tavoin vauvat säilyvät lähestulkoon kuivina ja puhtaina öin ja päivin. Kenialaisilla äideillä ei siis juuri ole vaipoille tarvettakaan."

"Nykyaikainen länsimainen äiti on tottunut ajattelemaan, ettei lapsi tiedosta vessahätäänsä eikä hallitse rakkoaan tai suoltaan ennen taaperoikää. Suurimmassa osassa ei-länsimaisia äitejä moinen ajatus kuitenkin herättäisi säälinsekaista huvittuneisuutta."

Voima -lehti 3/2004

http://www.latteria.biz/vvv

http://www.babyidea.fi/vinkkeja/vaipattomuus.html

Vaipattomuusfoorumi

Kestovaipat[muokkaa]

Kestovaippa on pestävä, kestävä ja uudelleenkäytettävä vaippa, joka valmistetaan kankaasta. Ennen kertakäyttövaippojen aikakautta kaikki vaipat olivat kestovaippoja, jotka esim. 70-luvulla koostuivat lähinnä harsoista ja muovisista kuorista. Perusidea on siis kosteutta imevä sisäosa (voi tehdä esim, puuvillaharsosta, vanhasta pyyhkeestä tms)ja kosteutta pitävä kuori (lampaanvilla sopii tähän loistavasti, ja käsittelemättömänä on paitsi lämmittävä myös antibakteerinen).

Lapsen koko vaippaiän kestovaipat maksavat pesukustannuksineen noin 400–1200 euroa riippuen hankituista vaippamalleista, kun taas kertakäyttöiset vaipat tulevat maksamaan yhdellä lapsella noin 1000–2000 euroa. [1]

Lähteet[muokkaa]