Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Transporter T4 retkeilyauto

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleistä[muokkaa]

Oheinen ratkaisu toimii pitkän mallin Transporterissa oivasti kahdelle hengelle, mutta peti on rakennettu kolmelle ja matkustaminen onnistuu hyvin myös näin.

Oheinen ratkaisu on tehty puusta, koivuvanerista ja ruuveista. Kehikko on kasattu sisällä ja istutettu penkkijalustojen päälle kansiruuveilla. Korkeus on määritelty siten että reunimmaisen penkin selkänoja kaadettaessa on sama pinta kuin kehikolla. Kolmas peti saadaan asettamalla kahdet tukijalat penkinjalustojen päälle ja asettamalla poikittainen puu näiden jalkojen päälle. Tätä vasten, penkin päälle ja toisesta reunastaan kehikon reunaa vasten kolmas vaneri tukeutuu. Parempi ratkaisu olisi tuki etupenkin takana, jonka päälle toinen pää pitkittäis puusta asetettaisiin yöpymisen ajaksi. Vanerilevyjä on siis kolme samanlevyistä kappaletta ja ne täyttävät auton leveyden kokonaan. Yöpymiskuntoon laittaminen kolmelle kestää noin minuutin.

Toinen patjoista on perinteisen "mökkipedin" taitettava selkänoja. Samanpaksuinen noin 10 cm ja juuri sopivan leveä patja Etolasta. Päälle on ommeltu markiisista suoja ja pitkittäissivulle vetoketju. Näin peti on yhtenäinen eikä synny rakoja nukuttaessa patjojen välille.

Yksi penkki takana on mukava ajon aikana. Tällöin voi lepuuttaa jalkojaan ja se on myös erillinen tila edessäistuviin, "hajurako". Kehikon etureunassa näkyy sammutin ja ensiapulaukku. Lattialla leveät auton lattiamatot.

Keittiö on rakennettu vanhaan olohuoneen kaappitasoon lisäämällä korkeammat reunat ja muovipintainen keittiöpöytälevy ja liukuovet. Tämä ratkaisu on kuitenkin liian painava, koska runko on paksua lastulevyä. Keittiön edessä voi pitää pientä jakkaraa tai tukevaa kannellista muovilaatikkoa, jossa voi säilyttää esimerkiksi ruokatavaroita ja istua sen päällä ruokaa tekemässä.

Tavaratila oikeassa reunassa on toimiva, mutta siinä voisi olla hyllyjä, lisäksi avohyllyjä yläpuolella. Tässä reunassa hyllyt eivät häiritse myöskään kuljettajan näkyvyyttä keskipeilistä.

Kaikki rakenteet kannattaa kiinnittää ruuveilla tai lukoilla auton runkoon, jotta jarrutettaessa tai käännyttäessä rakenteet eivät liiku. Tasojen reunoihin pienet listat estämään tavaroiden luisumista. Perä painuu helposti alas, joten kannattaa tehdä rakenteista taakse kevyitä.

Kehikko on puusta tehtynä painava, joten metalli olisi suositeltavampi.