Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Tietokoneohjelma muistio

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

FreeMind[muokkaa]

Mind Map ohjelma.

PIkaohje[muokkaa]

  • Kaikki lähtee keskimmäisestä pallukasta rakentumaan kuin puun juuret haaroittuen. Haaroja kutsutaan Node -nimellä.
  • Enter (uusi samantasoinen node kuin valittuna), Sarkain (uusi alanode valitulle) ja Shift-Enter luo uusia nodeja. Mihin suuntaan haluat juuresta noden, valitse joku sen suuntainen node ja paina Enter.
  • Noden voi siirtää toiseen nodeen vetämällä hiirellä sen toisen päälle.
  • Jokaiseen nodeen voi liittää tekstiä alaruudussa.
  • Otsikoihin voi liittää erilaisia ikoneja.
  • Nodeja voi siirtää paikasta toiseen cmd-nuolinäppäimillä. Myös hiirellä vetämällä, viemällä hiiri kirjoitetun tekstin vasemmalle puolen ilmestyy soikio johon voi tarttua. Näissä kuitenkin eroa!
    • Node siirretään oikealle tai vasemmalle puolen viemällä se hiirellä halutun noden tekstin oikealle tai vasemmalle laidalle. Tällöin koko juuriketju siirtyy oikein päin. Asiaa voisi ajatelle kellotauluna 12 - 18 joka jakaa puolen vasemmaksi ja oikeaksi. Node, jonka päälle viedään vaihtaa harmautta sen mukaan kummalle puolen se sijoitetaan.
  • Tallennus normaalisti. Vienti HTML-muotoon cmd-e

Skype[muokkaa]

Skype test call number: echo123

Windows, Kuvan vaihtaminen ei onnistu[muokkaa]

Change your picture... näkyy harmaana ja kuvaa ei voi vaihtaa. Yksinkertaisin neuvo lienee ottaa haluttu kuva muistitikulle tai lähettää sähköpostiin. Mennä kaverin tietokoneelle ja kirjautua sen koneen Skype ohjelmassa omalle tilille ja vaihtaa kuva. Ainakin Mac tietokoneessa kuvan vaihto onnistui (12/2012). Kuva päivittyy pilveen ja sieltä "omalle" koneelle. Kuvan päivittyminen muille saattaa kestää jonkin aikaa. Vaikuttaisi että kuvan vaihtamisen esto on tietokonekohtainen eli lienee bugi Skype -ohjelmassa.