HUOM! Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Retkikohteet Etelä-Suomi

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleistä[muokkaa]

Evon retkeilyalue[muokkaa]

  • Rahtijärvi - Sorsakolu - Rahtijärvi
    • Rahtijärven P-alueelta lähdetään ylämäkeen ja pian käänytään oikealle Sorsakolun viitan kohdalta. Polku seurailee Rahtijärven itärantaa padolle, joka on merkitty nähtävyydeksi. Poku jatkuu Savijärven itäreunaa ja erkanee keskivaiheilla sisämaahan itään ja tulee metsäautotielle, josta hetken kuluttua palaa takaisin Savijärven rantaan ja lopulta Sorsakolun laavulle. Helppokulkuista metsämaastoa. Laavun edessä on nuotio ja iso kivi, joka estää suoran näkymän Savijärvelle. WC, telttapaikkoja, polttopuita, (sahasta puuttuva terä). Monen polun risteyskohta, joten liikennettä saattaa olla. (11/2017)
    • Takaisin pääsee vajaassa tunnissa lähtemällä Sorsakolusta kaakkoon, joka pian tulee metsäautotielle ja siitä oikealla ja sitten etelään Rahtijärvelle asti.

Sipoonkorven kansallispuisto[muokkaa]

http://www.luontoon.fi/sipoonkorpi
https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/sipoonkorpifin.pdf
Helsingin keskusta n. 20 km itään.
  • Kalkkiruukin luontopolku. Luontopolun parkkipaikka on Tasakalliontien alussa, jossa opastaulu ja huussi. Parkkipaikalta on ajoteitä pitkin punertavin puuneliömerkein merkitty reilun kilometrin matka luontopolulle, joka nousee Högberget:in kaakkoiskulmasta ylös kalliolle. Ylhäällä kalliolla voi valita täyden lenkin muodostavan luontopolun kierron myötä- tai vastapäivään. Oikealle vastapäivään lähdettäessä polku on oikein hyvä, sorapäälysteinen ja matka laavulle (tulipaikka) on lyhyempi kuin vasemman kautta. Luontopolku on merkitty valkovihrein puuneliömerkein ja niitä on helppo seurata kumpaankin suuntaan. Risteyskohdissa on hyvät opasteet. Luontopolulla on muutamia ajotien ylityksiä ja jyrkkiä nousuja ja laskuja. Jyrkimmissä on metalliportaat kaiteineen. Reitin länsipuoli oli 11/2017 paikoin hyvin mutainen, joten kumisaappaat tai ulkoilukengät olivat tarpeen. Luontopolun koillispuolella olevalla laavulla on pieni laavu, nuotiopaikka, pöytiä ja huussi. Reitin kiertämiseen kannattaa varata pari - kolme tuntia. Reitti on pääasiassa kallioista vanhempaa kuusimetsää ja sammalpeitteistä maastoa. Länsipuolella on peltoja ja kulttuurimaisemaa. Hyvä vaihtoehto tutustua suomalaiseen metsään ja käydä päiväkävelyllä. (11/2017)