Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Mercedes-Benz GLC

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Johdanto[muokkaa]

Mercedes me[muokkaa]

 • Mercedes me:n kautta voi matkapuhelimen sovelluksella olla yhteydessä autoon. Uusissa autoissa ainakain vuosimallista 2020 on sisäänrakennettu 4G-yhteys, joka on yhteydessä Mercedeksen palvelimeen. Se on myös yhteydessä Mercedes Me-sovellukseen. Yhteyden avulla voi siis säätää autoa sovelluksen kautta ja ottaa esimerkiksi hätäpuhelun tai asiakaspalvelupuhelun autosta ja tähän ei siis tarvita omaa matkapuhelinta! Mutta palvelu ei sisällä ilmaista internettiä, jolla voisi esimerkiksi MBUX:n kautta jakaa lähiverkon auton läheisyyteen, vaan se on ostettava erikseen Elisalta.
  • Mercedes me palvelua voidaan käyttää jossain määrin myös mersun internetsivujen kautta kirjautumalla palveluun ja osa palveluista voidaan kytkeä vain siellä käyttöön.
  • Mercedes me-käyttäjätilin voi luoda jo ennen auton noutamista, jolloin myyjä voi kytkeä ajoneuvon valmiiksi käyttäjätiliin.
 • Vaikka Mercedes me olisi yhteydessä autoon eli ajoneuvon tiedot synkronoivat Mercedes me-sovelluksen kanssa, tai voit kuunnella matkapuhelimen musiikkia ja soittaa puhelimella ilman CarPlaytä, se ei vaikuta tarkoittavan, että Mercedes me -profiili olisi tosiasiallisesti yhdistetty MBUX-järjestelmään muita palveluita kuten esimerkiksi In-Car Officen käyttöä varten. Tällöin esimerkiksi In-Car Officea käytettäessä tulee ilmoitus ’’"Voit käyttää tätä palvelua luomalla profiilin ja linkittämällä sen Mercedes me ID:iin Mercedes me Appissa. Synkronoi sitten profiilisi."’’
 1. Tarviiko tätä: Yhdistä iPhone (tai Android) bluetoothilla MBUX-järjestelmään. Vai aivan ensimmäisellä kerralla matkapuhelimen kaapelilla?
 2. Valitse talokuvakkeen vierestä profiili? ja paina Mobile me-käyttäjätilisi mobileme-kuvaketta. Valmisteluavustin johdattaa sinut järjestelmän ensimmäisten vaiheiden läpi.
 3. Valitse profiilissa kohdassa 'Yleiset asetukset' kohta 'Synkronoi profiilit automaattisesti'.

Virhetilanteita[muokkaa]

 • Verkkosivu ei anna kirjautua sisään, vaan ohjaa saksankielisille Mersun kotisivuille (3/2021)
  • Tyhjennä selaimen evästeet, jotka ovat nimetty mercedes.

MBUX[muokkaa]

In-Car Office[muokkaa]

Ohjetta voi vapaasti täydentää tai muokata kuten muitakin sivuja Wikikossa.

Päivitetty 27.3.2021. Käytössä iOS 14.4.1, GLC 300E vm. 2020, Microsoft 365 Personal, In-Car Office.
 1. Auto tulee olle kytkettynä "henkilökohtaiseen" Mercedes me -profiiliin (esimerkiksi automyyjä kytkee).
 2. Varmista, että kyseinen Mercedes me-profiili on tosiasiallisesti yhdistetty MBUX-järjestelmään, kuten edellä on kohdassa Mercedes me kerrottu. Tämä on erittäin tärkeää, palvelu ei muutoin toimi, vaikka ajoneuvon tiedot muutoin synkronoisivatkin Mercedes me-sovelluksen kanssa!
 3. Varmista, että maksullinen In-Car Office -tilaus on a) voimassa ja b) kytkettynä päälle.
 4. Kirjaudu netissä Mercedes me-tilille ja klikkaa "XX/XX palvelusta aktivoitu. Koe nyt lisää palveluita!"
  1. Ainakin In-Car Office täytyy olla valittuna (liukukytkin). Ohjeen mukaan englanniksi myös "Vehicle Setup or Remote Online", mutta mitkä nämä ovat verkkopalvelun likukytkinvaihtoehdot?. Ehkä kannattaa valita vain kaikki mahdolliset...
  2. "The Personalisation service included in the Vehicle Setup Package must be available for your vehicle and activated in the Mercedes me App". Mitä tarkoittaa???
 5. Liitä Mobile me-profiiliin Office 365 (nykyään Microsoft 365) tai G Suite / Gmail tai Business Accounts. Ks. kohta iPhone-kalenteri.
 6. Aseta PIN-koodi matkapuhelimen Mercedes me-sovelluksessa.
  1. Avaa matkapuhelimen Mercedes me-sovellus > Settings > Mercedes me PIN > aseta PIN ja tallenna. Tarvittaessa anna uudestaan, jos In-Car Office herjaa tätä.
 7. Varmista, että matkapuhelin on yhdistettynä Bluetooth-yhteydellä MBUX-järjestelmään.
 8. Avaa Sovellukset > In-Car Office > Syötä Mercedes me PIN. Suojatut sisällöt sallitaan tälle ajomatkalle.
  1. Ilmoitus: "Pyydetty sisältö on suojattu PIN-koodilla, mutta Mercees me -tilille ei ole vielä määritetty PIN-koodia. Tarkista Mercedes me -tilin asetukset." Käy asettamassa PIN-koodi tai uusimassa se ja tarvittaessa käy MBUX-profiilissa tekemässä manuaalinen syknkronointi: MBUX > oma profiili > Yleiset asetukset > Synkronoi profiili nyt.
 9. Jos palvelu herjaa: XXX
  1. Synkronoi manuaalisesti: MBUX > oma profiili > Yleiset asetukset > Synkronoi profiili nyt.
 10. Jos palvelu herjaa: "In-Car Office deaktivoitiin. Voit aktivoida sovelluksen uudelleen Mercedes me -portaalissa."
  1. ???

iPhone-kalenteri[muokkaa]

<TESTAUS KESKEN 28.3.2021>

 • Voidaan käyttää CarPlay:n kautta tai jos sitä ei ole käytettävissä iPhonen kalenteri "kierrätetään" Microsoft 365-pilvipalvelun tai G Suite / Gmail-tilin tai Business Accounts kautta MBUX In-Car Office-sovellukseen.
 • In-Car Office ja Microsoft 365 (Office 365). Synkronointi iPhone --> Microsoft 365 --> MBUX In-Car Office
 1. Yhdistä Mercedes me-profiili Microsoft 365-tiliisi (Office 365). Esimerkiksi maksullinen Microsoft 365 Personal on Mersun kotisivujen mainitsema "cloud-based version".
  1. Kirjaudu Mercedes Me-tilille > Minun Mercedes me -tilini > Minun autoni > valitse auto > Auton toimistotoiminto > Yhdistä Office 365 -tiliin. Tarvitset Microsoft 365-tilin käyttäjätunnuksen ja salasanan.
 2. Aseta jaettavat iCloud-kalenterit synkronoimaan iCloud-pilven kanssa kaikilla Applen laitteilla, joista haluat kalenterimerkintöjen synkronoituvan iCloudiin.
  1. Tee kalenterista tai kalentereista, jotka haluat jakaa iPhonesta julkisia kalentereita: Kalenterin nimi > Share Calendar > Public Calendar kalenteriohjelmassa tai iCloud-tilillä. Tämä tarkoittaa, että jokainen internettiä käyttävä, joka tietää kalenterin monimutkaisen URL-linkin, voi nähdä kalenterin tapahtumat!
  2. Kopioi kalenterin tai useamman kalenterin linkit yksi kerrallaan. Kalenterin URL alkaa webcal://
 3. Avaa Microsoft 365 verkkosivulla ja kalenteri: Calendar > Add calendar > Subscribe from web kohtaan lisää kalenterin edellä kopioitu URL-linkki > Nimeä kalenteri > Valitse kategoriaksi My calendars. Toista kaikille haluamillesi iCloud-kalentereille.
  1. Valitse näytettävät kalenterit, jolloin valitut kalenterit tulevat näkyviin nettisivun kalenterissa kun kalenterin nimi on valittu sivupalkista. Kun iPhonessa tai macOS kalenteriin tehdään kalenterimerkintä/muutos, saattaa kestää hetken, että kalenterimerkintä päivittyy Microsoft 365-kalenteriin.
 • In-Car Office ja G Suite / Gmail. Synkronointi iPhone --> G Suite / Gmail --> MBUX In-Car Office
 1. ohje puuttuu
 • In-Car Office ja Business Accounts. Synkronointi iPhone --> Business Accounts --> MBUX In-Car Office

Kartat[muokkaa]

 • Automaattinen karttapäivitys tapahtuu automaattisesti alueelle joka on valittuna.
 • Manuaalinen karttapäivitys tehdään matkustettaessa automaattisen karttapäivitysalueen ulkopuolelle, esimerkiksi Viroon, kun muutoin kartta-alueena on 'Tanska, Ruotsi, Norja, Suomi'.
 1. Tietokoneeseen täytyy olla asennettuna Mercedes-sivuston Download Manager.
  1. Jos asennusta ei ole tehty, kirjaudu Mercedes Me-tilille > Minun Mercedes me -tilini > Minun autoni > valitse auto > Online-karttapäivitys > Päivitä manuaalisesti > > Asenna Download Manager
  2. Jos Online-karttapäivitys ei näy Mercedes me-sivulla, vaikka ne näkyivät aiemmin, kokeile myöhemmin uudestaan kirjautua nettisivulle ja todennäköisesti palautuu (3/2021).
  3. macOS Safari 14.0.3. -versiossa dmg-tiedoston lataus ei välttämättä ala automaattisesti, joten kopioi osoite esimerkiksi macOS Chrome-selaimeen. Mahdollisesti java ei ole aktivoituna selaimessa. (3/2021)
  4. macOS Catalina 10.15.7 -versiossa dmg-tiedoston avaus ei välttämättä onnistu, vaan ladatun tiedoston nimen päällä painetaan hiiren oikeaa painiketta ja valikosta avaa-toimintoa. Catalina epäilee, että tiedosto saattaa vahingoittaa tietokonetta ja asennus tehdään avaa-toiminnon kautta, jonka tarkoitus on herättää käyttäjän huomio asennustilanteessa. (3/2021)
  5. Jos Download Manageriin on olemassa uusi versio, päivitys onnistuu ohjelman sisältä.
 2. Aseta muistitikku tietokoneeseen. Download Manager tunnistaa muistitikun. Muistitikku voi olla ainakin formaateissa NTFS tai exFAT.
 3. Käynnistä Download Manager > Log in
 4. Kirjaudu Mercedes Me-tilille > Hallintapaneeli > Minun palveluni > Palveluiden hallinta > Online-karttapäivitys > Päivitä alueet manuaalisesti > Valitse päivitettävä kartta / päivitettävät kartat (varmista, että muistitikulla on riittävästi tilaa, päivitykset ovat gigatavuja) > Käynnistä latauksenhallinta (pyytää lupaa avata Mercedes me Download Manager -sovelluksen ja lataus alkaa automaattisesti, Manageriin tulee palkit joista voi seurata latauksen etenemistä.) (11/2022)
  1. macOS: Jos Download Manager ei tunnista muistitikkua, alusta muistitikku Disk Utility-ohjelmalla exFAT-tiedostojärjestelmään. Huom! alustettaessa (formatointi) tikulla olevat tiedot katoavat!
  2. macOS: Jos Download Manager ei tunnista muistitikkua, mutta se on em. tiedostojärjestelmissä exFAT (tai NTFS), sulje Download Manager-sovellus ja paina verkkoselaimessa uudestaan Käynnistä latauksenhallinta. Tällöin sovellus saattaa tunnistaa muistitikun ja aloittaa automaattisesti lataamisen. (11/2022)
  3. macOS: Tai paina Data medium found ja/tai Settings ja palaa takaisin ja kokeile muutaman kerran uudestaan. Yhtä äkkiä Download Manager tunnistaa muistitikun ja karttojen lataus alkaa palvelimelta. (3/2021)
  4. Tarvittaessa irrota muistitikku tietokoneesta ja laita uudestaan kiinni.
 5. Download Manager lataa ja tallentaa kartat suoraan muistitikulle. Edistymisen näkee prosentteina.
 6. Käynnistä MBUX ja aseta muistitikku USB-liittimeen.
 7. MBUX tunnistaa päivityksen ja aloita asennus näytöltä ohjeiden mukaan. Asennus voi kestää pitkään karttojen määrästä riippuen. On syytä varmistaa, että asennus on varmasti päivittynyt ennen muistitikun poistamista.

Spotify[muokkaa]

 • Apple CarPlay hankittuna autoon
  • Spotify-sovellusta voi käyttää MBUX:n näytöltä.
  • Ohjeita tähän...
 • Apple CarPlay ei ole käytettävissä
 1. Yhdistä iPhone Bluetoothin avulla MBUX-järjestelmään.
 2. Avaa MBUX:n Media.
 3. Aloita musiikkikappaleen soittaminen iPhonen Spotify-sovelluksessa ja musiikki alkaa kuulua auton kaiuttimista.

Teams[muokkaa]

 • Apple CarPlay hankittuna autoon
  • Ohjeita tähän...
 • Apple CarPlay ei ole käytettävissä
  • Varmista, että älypuhelimessa Bluetooth päällä ja puhelin on yhdistetty ajoneuvoon.
 • Teams-kokous yhdistyy automaattisesti auton järjestelmään, kaiuttimiin.

Tekstiviesti[muokkaa]

 • Ilman Apple CarPlay:
  • 'Pääsy viesteihin ei nyt mahdollista. Aktivoi viestitoiminto puhelimen asetuksista.' / 'It is currently not possible to access messages. Please activate the message function in your phone's settings.'
   • iPhone/iOS: Settings > Bluetooth > MBUX... paina i(nfo) > Show Notifications > jos ajoneuvo käynnissä, sammuta ja käynnistä uudestaan.
  • Ota käyttöön Siri puhelimessa.
  • Siri, lähettäminen: Bluetooth-yhteys > paina voic-control -painiketta ohjauspyörässä 2 sekuntia kunnes kuuluu äänimerkki > "Send a text message to Ville" > 'What do you want to say to Ville?' > "How are you?" > 'You're saying how are you?, Ready to send it?' > "Send" > 'I'll send your message'.
  • Siri, viestien kuuntelu: -- " -- > "Read text message" > 'lukee viestin. Would you like to reply?' > "Yes".

What3words[muokkaa]

https://what3words.com
https://www.youtube.com/watch?v=c7M0en7MEOI
 • Kirjoittamalla: sana1.sana2.sana3 > paina haku
 • Puhumalla:
"Navigate to what three words word1 word2 word3"
"Drive me to wahat three words word1 word2 word3"
"Get direction to what three words word1 word2 word3"
"Take me to what three words word1 word2 word3"
  • ??? Vahvista osoite numerolla esitetyistä, esim. "one" ja "start route guidance" ???

Kattotelineet[muokkaa]

Off-Road[muokkaa]

 • Front Runner
  • Front Runner ® Mercedes-Benz GLC Slimline II Roof Rail Rack Kit

Mercedes-Benz GLC Slimline II Roof Rail Rack Kit, Front Runner

Linkkejä[muokkaa]

https://www.motortrend.com/cars/mercedes-benz/glc-class/2020/2020-mercedes-benz-glc300-first-test-review-small-luxury-suv