Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Kreem Tank

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kreem Ohjeet[muokkaa]

Tämä ohje on suomennettu vapaasti aineiden mukana tulleesta englanninkielisestä ohjeesta 2007. Jotkin kohdat ovat suomentamatta ja teksti saattaa sisältää virheitä.

http://www.kreemproducts.net

Ohjeita onnistumiseen[muokkaa]

hyvän lopputuloksen saamiseksi käytettäessä Kreem Tank Liner & Tank Prep. aineita.

1. Tank Prep on ruosteen poistoaine ja syövyttävä aine, se ei poista rasvaa! Aina täytyy käyttää erillistä rasvanpoistoainetta ennen Tank Prep aineen käyttöä. Tämä on tärkeää myös uusien tankkien kohdalla, jotka tulevat suojaavalla öljyllä pinnoitettuna.

2. Poista kaikki ruoste tankista. Tank Prep tekee tämän hyvin. Käytetettävä vaikutusaika riippu kuinka paljon tankissa on ruostetta. Silmämääräisesti tarkista tankki ja anna vaikuttaa kunnes tankki on puhdas kaikesta ruosteesta.

3. Tank Prep A & B käytön jälkeen ÄLÄ kuivaa tankkia, koska se aiheuttaa heti ruosteen muodostumista. Lisää Kreem Tank Liner VÄLITTÖMÄSTI kun olet huuhdellut Tank Prep B aineen pois.

4. Älä anna Kreem Tank Liner aineen kertyä "lammikoiksi", koska tällöin materiaali ei kuiva hyvin. Kreem Tan Liner vaatii ilmaa kuivaakseen ja pinnoittuakseen hyvin. Pidä tankki hyvin ilmastoidussa paikassa (esimerkiksi ulkona).

Tankin puhdistaminen...[muokkaa]

KREEM Tank Prep on ainutlaatuinen kaksi-osainen järjestelmä, joka valmistelee metalliset tankit ennen niiden peittämistä KREEM Fuel Tank Liner aineella. Suoraan käytettynä, Tank Prep poistaa ruosteen ja karhentaa metallipinnan syövyttämällä (etsaa) ja näin varmistaa maksimaalisen KREEM Tank Liner aineen kiinnittymisen.

On ehdottoman tärkeää että tankin sisäpinta on puhdas öljystä, ruosteesta ja huolellisesti etsaantunut, jotta varmistutaan KREEM Tank Liner aineen kiinnittymisestä.

VAROITUS: Lue varoitukset jokaisesta etiketistä ennen minkään tuotteen käyttämistä. KREEM Tank Prep aineet voivat aiheuttaa vioituksia maalipintaan. TANK PREP A sisältää happoa, käsittele huolellisesti suojalaseja, kumikäsineitä käyttäen asianmukaisesti ilmastoidussa tilassa. TANK PREP B sisältää metyylietyyli ainesosia, käytä ainoastaan hyvin ilmastoidussa tilassa, mielellään ulkoilmassa. Helposti leimahtavaa, älä käytä avotulen lähellä.

VAIHE 1 Valuta polttoaine pois tankista sopivaan astiaan ja irrota tankki pyörästä. Poista kaikki hanat, korkit ja muut sellaiset. Sulje kaikki reiät hyvin ettei neste valu ulos. Pienet reiät voidaan sulkea kumitulpilla, letkuilla, korkilla tai puutapeilla. Suuremmat reiät voidaan sulkea metalli tai puulevyillä ja itsetehdyillä tiivisteillä.

VAIHE 2 Täytä tankki yksi neljäsosaa lämpimällä vedellä ja lisää ruokalusikallinen vahvaa astianpesuainetta. Jos tankki on pahasti ruostunut tai siinä on ruostehiutaleita, lisää kourallinen muttereita ja pultteja helpottamaan ruosteen irtoamista. Ravista tankkia kunnes kaikki ruoste on irronnut.

Uudet tankit: On tärkeää poistaa suojaava öljypinta ennen tank prep A aineen käyttämistä. Teollinen voimakas puhdistusaine tai kaupallinen rasvanirrottaja/puhdistaja kuten asetoni, "m.e.k." tai "I I I" - trikloretaani ovat suositeltavia.

VAIHE 3 Valuta ulos saippuaneste ja huuhtele tankki puhtaalla vedellä niin että kaikki saippua, öljy ja irronnut ruoste poistuu.

VAIHE 4 Kaada KREEM Tank Prep A tankkiin ja lisää 7,6 litraa (2,5 gallonaa) lämmintä vettä. Tank Prep A toimii parhaiten kun tankki on aivan täynnä ja koskettaa kaikkia metallipintoja. Jos tämä ei ole mahdollista, kääntele tankkia eri asentoihin, jotta aine on kaikkiin pintoihin kosketuksissa.

Anna paineen purkautua tankista. Älä anna paineen kehittyä!

Anna Tank Prep A vaikuttaa tankissa kunnes kaikki ruoste on irronnut ja metalli on etsaantunut samean harmaaksi. Vaadittava aika riippuu ruosteen määrästä. Uudet tankit etsaantuvat neljässä tunnissa, ruosteiset tankit kestävät pitempään, ehdotamme yön yli.

Voimakkaasti ruostuneet: Tank Prep A irrottaa ruosteen kemiallisella reaktiolla mikä hitaasti neutralisoituu ruosteen poistuessa. Tapauksissa joissa ruoste on niin voimakasta että neste neutralisoituu ennen kuin ruoste on kokonaan irronnut, toinen käsittelykertä Tank Prep A aineella vaaditaan, jotta ruoste on täysin irronnut ja metallipinnat etsaantuneet.

VAIHE 5 Kaada Tank Prep A neste ja säästä sopivaan astiaan, jotta sitä voidaan käyttää tarvittaessa toistamiseen. Huuhtele tankki läpikotaisin vedellä. Tarkista tankin sisäpinta ruostejäämistä ja pinnan etsaantuminen. Jos on tarvetta, toista vaihe 4. Huuhtele tankkia puhtaalla vedellä kunnes huuhteluvesi ei enää vaahtoa ja kaikki jäämät Tank Prep A aineesta ovat poistuneet.

VAIHE 7 Hyvin ilmastoidussa tilassa, välittömästi ravistele tankin sisäpinta täysvoimakkaalla Tank Prep B aineella ja ravista että aine leviää kaikkialle. Tämä viimeinen käsittely poistaa kaiken tankkiin jääneen veden ja pohjustaa ja käsittelee tankin KREEM Fuel Tank Liner aineelle.

VAIHE 8 Suppiloa apunakäyttäen huolellisesti kaada Tank Prep B takaisin sen alkuperäiseen astiaan ja sulje korkki tiiviisti.

Nyt kaikki on valmista KREEM Fuel Tank Liner käsittelyä varten.

Tankin pinnoittaminen[muokkaa]

KREEM FUEL TANK LINER on suunniteltu käytettäväksi ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa uusissa ja vanhoissa metallitankeissa, joitä käytetään bensalle, "gasohol" tai diesel-polttoaineelle. KREEM TANK LINER aine on ainutlaatuinen seos erittäin nopealla kiinnittymisellä, joka estää pienten hiushalkeamien ja saumojen nuppineulareikien vuotamisen. Tämä tapahtuu pinnoittamalla pinta polttoainetta kestävällä elastomeerillä. Huolellisesti asennettuna KREEM Tank Liner tiivistää metallisen sisäpinnan kosteudelta ja hapelta.

Pienille tankeille 3,8 - 18,9 litraa (1-5 gallons), käytä 0,47 litraa (one pint) KREEM Tank Liner ainetta. Suuremmille tankeille, käytä 0,95 litraa (one quart) per 75,7 litraa (20 gallons) tankin vetoisuutta kohden. Jos tankki sisältää välilevyjä, lisää käsittelyä vaativien pintojen määrää. Sumutusta tai sivelyä varten ohenna sopivaksi metyylietyyliketonilla.

VAROITUS: Lue varoitukset kaikista tarroista ennen kuin käytät mitään näitä tuotteita. KREEM Tank Liner saattaa viottaa maalipintaa. KREEM Tank Liner sisältää metyylietyyliä ja höyryt voivat olla haitallisia, käytä vain hyvin tuuletetussa tilassa, mielellään ulkotilassa. Helposti syttyvää, älä käytä lähellä avotulta.

KREEM Tank Liner EI ole tarkoitettu muovitankeille.

KREEM Tank Liner EI ole yhteensopiva kaikkien lasikuitutankkien kanssa. Tee koe pienelle alalle testataksesi KREEM Tank Liner soveltuvuuden ennen käyttöä.

VAIHE I Jotta saavutetaan kunnollinen kiinnittyminen, tankin sisäpuolen pintojen täytyy olla ruosteesta vapaita, öljystä vapaata ja metalli pinnan etched. Suosittelemme vahvasti että käytät KREEM Tank Prep Kit tuotetta poistaaksesi ruosteen ja etch the metal ennen KREEM Tank Liner käyttöä. Lue edellinen osa Tankin puhdistaminen.

VAIHE 2 Jos vielä ei ole tehty, tiivistä kaikki tankin aukot kuten edellä on kuvattu.

VAIHE 3 Ravista tai sekoita KREEM Tank Liner hyvin ennen käyttöä. Pidä astia hyvin suljettuna kun sitä ei käytetä.

VAIHE 4 Huolellisesti kaada KREEM Tank Liner tankkiin pitäen huolta että maalipinnalle ei osu. Sulje reikä ja rauhallisesti ravista tankkia kaikkiin suuntiin jotta koko sisäpinta peittyy. Kun kaikki pinnat ovat täydellisesti päällystetty, tankissa pitäisi vielä olla runsaasti jäljellä ainetta. Anna tankin olla paikoillaan 8-10 minuuttia täyttöaukko auki. Sulje täyttöaukko ja hitaasti kääntele tankkia uudestaan päällystäen kaikki pinnat. Anna tankin olla paikoillaan eri asennossa kuin edellisellä kerralla 8-10 minuuttia täyttöaukko auki. Toista tällätavoin kunnes tankissa on haluttu pinoitus.

TÄRKEÄÄ: Älä anna aineen lätäköityä ja kuivua

VAIHE 5 Suppilon avulla kaada ylimääräinen aine takaisin sen alkuperäiseen astiaan myöhempää käyttöä varten. Avaa kaikki tankin aukot ja anna ilmakuivata hyvin tuuletetussa tilassa vähintään 24 tuntia. Paineilman puhaltaminen kevyesti tankin aukosta sisään ja sen virtaaminen vapaasti toisesta ulos vähentää merkittävästi kuivumisaikaa. ÄLÄ KÄYTÄ HIUSKUIVAAJAA!

Lisäsuojaus: Anna tankin ilmakuivata 6 tuntia tai pitempään, sulje uudestaan tankin aukot ja toista vaiheet 4 ja 5.

VAIHE 6 Huolellisesti puhdista ylimääräinen KREEM Tank Liner venttiilien ja petcock ympäriltä ja asenna tämän jälkeen tankki paikoilleen.

Vinkkejä[muokkaa]

Kuinka voin poistaa vanhan Kreemin?

Asetooni tai metyylietyyli (saatavissa useimmissa maalikaupoissa) uudelleen liuottaa Kreemin. Täytä puolilleen täyteen, sulje tankki ja jätä vaikuttamaan noin 24 tunniksi säännöllisesti sekoittaen. Tyhjennä astiaan ja tarkista tankki. Jos Kreem ainetta on jäljellä, kaada seos takaisin tankkiin, tiivistä uudelleen ja toista kunnen Kreem on irronnut.

Voinko ylikäsitellä vanhan Kreem Tank Liner päälle sen jälkeen kun tankissa on ollut polttoainetta?

Kyllä. Silmämääräisesti tarkista tankin sisäpinta että tarttuvuus on hyvä. Jos pinnassa ei ole kuoriutunut, pese tankki rasvaa irrottavalla aineella kuten lämpimällä vedellä ja tiskiaineella. Seuraavaksi huuhtele tankkia 2 minuuttia käyttäen pientä määrää (0,5 l) asetoonia tai metyylietyyliä. Uudelleen päällystä tankki Kreem Tank Liner aineella (ÄLÄ käytä Tank Prep A:ta).

Jos pinnoite on kuoriutunut, poista se kuten yllä on neuvottu ja uudelleenpäällystä sen jälkeen kun olet käyttänyt Tank Prep A & B aineita.

ÄLÄ pinnoita muiden valmistajien pinnoiteaineiden päälle koska emme voi taata että aineet ovat yhteensopivia Kreem kanssa. Sekä Harley-Davidson että BMW tehtaat pinnoittavat tankit. ÄLÄ käytä Tank Prep A ainetta ennestään pinnoitetuille tankeille ennenkuin vanha pinnoite on poistettu.

Minkä tyyppisten polttoaineiden kanssa Kreem sopii?

Kreem on riippumattomasti testattu etanolin, metanolin ja alkoholipohjaisien hapetettujen polttoaineiden kanssa, sekä dieselin ja hydraulisten nesteiden kanssa. Raportit ovat pyynnöstä saatavissa.

Kuinka Kreem Tank Liner ohennetaan?

Käytä metyylietyyliä tai asetonia.

Miten suljen pienet aukot?

Käytä kierteisiä letkutulppia, kumitulppia, pieniä puutappeja, silikonia. ÄLÄ KÄYTÄ ilmastointiteippiä, se ei toimi.

Kuvassa ylhäältäpäin ruuvi, metalli- tai puulevy, kumitiiviste tai tiivistemateriaali, reikätankissa joka peitetään

Kuinka peitän suuret aukot, mittauslähettimet, petcocks, jne.?

Viitaten ylläolevaan piirustukseen, käytä puun tai metallinpalaa joka on riittävän iso pittämään aukko. Poraa reiät peitelevyihin, jotta se voidaan kiinnittää ruuveilla tai pulteilla tankkiin. Valmista tiiviste kumista tai tiivistemateriaalista ja laita se levyn ja tankin väliin. Kiristä tankkiin ruuveilla tai pulteilla.

KREEM TUOTTEET

PL 399 Somis, Kalifornia 93066, USA

Puhelin: (805) 386-4470 Faksi: (805) 386-4472