Huumoria vai totta

Wikikko - kansan taitopankkista

Johdanto[muokkaa]

Wikikko on avoin eri aiheille ja kirjoituksille. Se tuo myös mukanaan mielenkiintoisia ilmiöitä, kuvastaen kulttuuria mitä eletään. Sen sijaan, että tarkoituksena olisi aina poistaa lopullisesti epäuskottavat kirjoitukset, joitain niistä kerätään tänne. Voihan käydä niin että asia onkin totta, mutta ylläpito ja muut wikikon käyttäjät eivät sitä vielä ymmärrä.

Vehnä[muokkaa]

Vehnää kasvatetaan yleensä suolla ja sen voi erottaa sinisen vihreästä väristään. (12.12.2011)

Kivikala[muokkaa]

Kivikala on kivi, joita löytyy jokaisen ihmisen takapihalta, se on todella myrkyllinen. Sillä on 13 myrkkypiikkiä ja se pystyy naamioitumaan aivan kiven näköiseksi. (19.11.2008)

Lyhykäisiä[muokkaa]

  • sanikkaiset on paskaa!! (17.12.2008)
  • pyörösaha kusee (20.1.2009)
  • joku juoksee metsässä ilman järven häivääkään neverlost kirveen kera (30.12.2009)
  • Veronkiertokalenteri = Vuodenkiertokalenteri (6.4.2010)
  • ”HALUAN SOTKEA WIKIKKOA, JOTEN HAISTAKAA VAAN VI**U EHEHEHEHEHEHEHEHE!”

Keskustelu:Polttopuut[muokkaa]

Mielestäni tämän artikkeli tulisi säilyttää jälkipolville äidinkielentunneilla luettavaksi. Sen pohjalta olisi helppo tehdä hyvinkin haastavia koetehtäviä, joissa opiskelijan olisi etsittävä ja korjattava virheet. Tämä artikkeli on aivan tulvillaan kaikenlaisia virheitä. Kaikki perinteiset puhekielen piirteet ovat päässeet mukaan, eikä pilkkusäännöistä, lauserakenteesta tai yhdyssanoista tunnu kirjoittajalla olevan harmainta aavistustakaan. Kyseessä on niin harvinaisen sekava suherrus, ettei tällaiseen (onneksi) kovin usein törmää.

Vuoden 2009 kesällä kävin vilkaisemassa tätä artikkelia ja melkein vedet silmissä sai lukea, koska se oli niin hupaisasti kirjoitettu. Hetkittäin tuntui, että kirjoittaja oli ollut ulkomaalainen tai vähintäänkin joku lukutaidoton metsäläinen. Seuraavanlaisia legendaarisia heittoja tuli vastaan: "Kuivatus tuulessa ja auringonpaisteessa, ei suoraan liiteriin." "KOIVU Kuumat löylyt, tuohen terva-aineet saattavat aiheuttaa tikua eli kitkua, joten viimeinen pesällinen vain kuoretonta puuta. Puuaineen tiheys korkea, ei räisky, palaa jotenkin märkänäkin. Hyvä hiillos ja saadaan tuhkaa moneen." "RAITA Kosteaa, mutta käy jos ei ole muuta sopivaa " "Kirveitä on moneen lähtöön, vuosikymmeniä vanhat halkaisukirveet eivät ole menettäneet uusien muovikirveiden tultua asemaansa!" "Ote kirveestä saa olla rento, löysähkö. Tähän vaikuttaa myös oikea varren muotoilu, riittävän kitteä." "Pitemmät puut kannattaa sahata oman käyttötarpeen mukaisesti, uunien ja takkojen mittoihin niiden ohjeiden mukaan." Teksti ei siis ollut tuohon aikaan kovinkaan luettavaa. Toivottavasti joku jaksaisi oikolukea koko artikkelin. Aikaa siinä varmasti tulee menemään runsaasti, koska kirjoittajalla on ollut pallo aivan hukassa.

Kommentoija olisi pystynyt itse oikolukemaan ja korjaamaan artikkelin, mutta tästä hänen purkauksestaan voimme päästä hyvin meidän suomalaisten yhteen [ikävään] luonteenpiirteeseen kiinni...