Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Hp LaserJet 1000

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleistä[muokkaa]

Oletko siirtynyt Windowsista Applen High Sierra, El Capitan, Yosemite, Mavericks, Mountain Lion, Lion tai Snow Leopard -käyttäjäksi ja Windows orientoitunut hp LaserJet 1000 series ei enää tulosta? Tai oletko päivittänyt macOS:n uuteen versioon, jolloin aikaisempi asetus usein putoaa pois päältä?

Uuden macOS-käyttöjärjestelmäpäivityksen yhteydessä tulostin täytyy asentaa uudelleen. Virheilmoitus voi olla esim. 'The action “Run Shell Script” encountered an error: “lp: Error - unable to access “/usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1000.dl” - No such file or directory”'.

Asennusohje Mojave[muokkaa]

 • Asennus 22.10.2018 (Mojave päivitetty High Sierra:sta, joka päivitetty Sierra:sta, joka päivitetty El Capitan:sta, joka päivitetty Yosemitesta).
ASENNUSTA YRITETTY - LUOVUTTU
Asennus vaikutti onnistuvan, ja tulostin "äännähtää" toisen kerran, mutta ei kuitenkaan tulosta.
Nyt lähes 20 vuotta vanha tulostin siirtyy kierrätykseen.

Asennusohje Sierra ja High Sierra[muokkaa]

 • Asennus 5.1.2018 (High Sierra päivitetty Sierra:sta, joka päivitetty El Capitan:sta, joka päivitetty Yosemitesta). Asennus kestää noin tunnin, riippuen Xcoden ja lähinnä MacPortin asennuksesta. Asennus vaatii huolellisuutta.
 1. Kytke SIP väliaikaisesti pois päältä kuten kohdassa 'El Capitan-asennusohje' on neuvottu.
 2. Seuraa 'Yosemite -asennusohjetta'. Vanhaa asennusta ei tarvitse poistaa.
 3. Kytke SIP takaisin päälle kuten kohdassa 'El Capitan-asennusohje' on neuvottu.

El Capitan-asennusohje[muokkaa]

 • Asennus 18.9.2016
http://osxdaily.com/2015/10/05/disable-rootless-system-integrity-protection-mac-os-x/
http://foo2zjs.rkkda.com/INSTALL.osx
http://foo2zjs.rkkda.com
 • Kytketään SIP (System Integrity Protection) pois, joka lukitsee hakemistot /System, /sbin ja /usr (ei ilmeisesti /usr/local)
 1. Tarkistetaan ensin onko päällä (enabled) tai poissa (disabled). Pääte-ohjelmassa komento: csrutil status
  1. Päällä, kun vastaus on: "System Integrity Protection status: enabled." eli jatka sen kytkemiseksi pois tilapäisesti, että saat tehtyä tulostimen asennuksen vaadittuihin hakemistoihin.
 2. Uudelleenkäynnistä tietokone ja heti käynnistysäänen jälkeen pidä alhaalla cmd-r kunnes omenan kuvake ilmestyy.
 3. Kun OS X Utilities avautuu valitse yläpalkista Lisäohjelmat > Pääte
 4. Anna komento: csrutil disable; reboot
  1. takaisin päälle SIP sadaan samoin, mutta komennolla: csrutil enable; reboot
 5. Ruutu voi olla pimeänä useamman kymmenen sekuntia ennen kuin uudelleenkäynnistys tapahtuu
 6. ( Tarkistetaan onko pois päältä (disabled): csrutil status )
 7. Seuraa Yosemite-asennusohjetta
 8. Kytketään SIP takaisin päälle kuten edellä kuten edellä on neuvottu.

Yosemite-asennusohje[muokkaa]

Yosemite-asennus 12.8.2015, päivitetty 19.3.2018 High Sierra ja 22.10.2018 Mojave -uudelleenasennusten yhteydessä.

Alkuperäinen lähde: http://www.domeheid.com/2015/03/how-to-install-hp-lasterjet-1000-series.html
 1. Ota tulostin irti usb-portista tai virtapistoke irti.
 2. Asenna Xcode-sovellus App Storesta tai päivitä se uusimpaan versioon.
  1. Avaa Xcode asennuksen loppuunsaattamiseksi. Asenna ponnahdusikkunasta 'additional required components'
  2. Pääte-ohjelmassa suorita Xcode komentorivikehittäjätyökalujen asennus komennolla: xcode-select --install ja klikkaa ponnahdusikkunassa asennus.
   1. Odota asennuksen valmistumista ja sitten pääte-ohjelmassa hyväksy Xcode komentorivikehittäjätyökalun lisenssi: sudo xcodebuild -license ja anna normaali käyttäjätilin salasanasi > paina välilyöntiä kunnes tekstin lopussa > kirjoita: agree
 3. Asenna yleisesti asennuksiin käytettävä MacPorts-asennusohjelmapaketti, joka löytyy sivulta http://www.macports.org/install.php Valitse viimeisin macOS-käyttöjärjestelmäpaketti. MacPorts on yleinen asennusohjelma, jolla voi asentaa kaikenlaista, lisätietoa Mac vinkit.
  1. testaa toimivuus Pääte-ohjelmassa komennolla: port version Vastaus pitäisi olla Version: jokunumerosarja
   1. Jos et saa versionumeroa, lisää polku ohjelmalle. HUOM! Asennetteassa Mojaveen, joka päivitettiin High Sierra:sta / Sierra:sta / El Capitanista, jossa tulostin oli asennettu näiden ohjeiden mukaan, polun asetusta ei tarvinnut tehdä.
    1. Pääte-ohjelmassa: cd ; nano .bash_profile
    2. lisää tiedoston alkuun rivi: export PATH=/opt/local/bin:/opt/local/sbin:$PATH
    3. poistu editorista tallentaen: ctrl-o > enter > ctrl-x
    4. Pääte-ohjelmassa: source ~/.bash_profile
     1. (Jos virheilmoitus '-bash: /usr/local/bin/virtualenvwrapper.sh: No such file or directory', laita # -merkki .bash_profile -tiedostossa olevan virtualwrapper rivin eteen.)
    5. (käynnistä tarvittaessa uudelleen Pääte-ohjelma)
   2. testaa toimivuus Pääte-ohjelmassa komennolla: port version Vastaus pitäisi olla Version: jokunumerosarja
  2. Pääte-ohjelmassa: sudo port selfupdate
  3. Pääte-ohjelmassa: sudo port upgrade outdated Jos olet tehnyt tämän ohjeen mukaan alunperin Yosemite-tulostinasennuksen ja päivittänyt High El Capitaniin, sitten Sierraan ja High Sierraan, tämä komento päivittää tarvittavan Ghostscript:n, mutta myös ne ohjelmat, mitä olet aiemmin asentanut MacPort:lla. Tämä komento vaatii Xcode-komentorivityökalut -asennuksen.
  4. Pääte-ohjelmassa: sudo port install coreutils Etene asentamisessa tarvittaessa kirjaimella iso Y. Huom! Ei onnistu Mojave:ssa.
  5. Pääte-ohjelmassa: sudo port install wget Etene asentamisessa tarvittaessa kirjaimella iso Y. Huom! Ei onnistu Mojave:ssa.
  6. Pääte-ohjelmassa: sudo port install gsed Etene asentamisessa tarvittaessa kirjaimella iso Y. Huom! Ei onnistu Mojave:ssa.
 4. Sivustosta http://www.linuxfoundation.org/collaborate/workgroups/openprinting/macosx/foomatic
  1. Asenna Foomatic-RIP Foomatic-RIP for Mac OS X 10.3.x (Panther) - Mac OS X 10.9.x (Mavericks). Tarvittaessa avaa paketti hiiren oikeasta valikosta Avaa.
  2. Jos sinulla on jo aikaisemmasta Yosemite-asennuksesta Ghostscript ja päivitit sen edellä, sitä ei tarvitse asentaa uudestaan, mutta muutoin asenna Ghostscript for Mac OS X 10.3.x (Panther) - Mac OS X 10.9.x (Mavericks)). Tarvittaessa hiiren oikeasta valikosta Avaa. El Capitan:sta Sierraan asensin myös tämän, vaikka oli toimiva El Capitan tulostusasennus.
   1. Virheilmoitus: "The installation failed. The installer could not install the software. The installer could not install the software because there was no software found to install." Ratkaisu: Valitse hiiren oikean painikkeen valikosta pakettitiedoston päällä Show Package Contents > Contents > Packages > Asenna Ghostscript-CUPS, ghostcript-fonts ja Ghostscript yksitellen hiiren oikean painikkeen avaa-komennolla.
 5. Sivustosta http://foo2zjs.rkkda.com asenna foo2zjs eli lataa http://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz ja pura klikkaamalla tiedostoa.
  1. Pääte-ohjelmassa: cd Downloads/foo2zjs
  2. Pääte-ohjelmassa: sudo make
   1. Jos virheilmoitus: Error: /usr/include/stdio.h is not installed! Anna komento: cd /Library/Developer/CommandLineTools/Packages/ ja komento: open . ja asenna sovellus macOS_SDK_headers_for_macOS_10.14.pkg ja yritä uudestaan sudo make
  3. Pääte-ohjelmassa: ./getweb 1000
   1. Jos virheilmoitus '-bash: /getweb: No such file or directory', anna ./getweb.in 1000 (cups-ohjelman asennusta ei vaadita tässä vaiheessa)
  4. Pääte-ohjelmassa: sudo make install
   1. Jos virheilmoitus '/System/Library/Frameworks/Foundation.framework/Headers/NSUUID.h:26:49: error: nullability specifier '_Nullable' cannot be applied to non-pointer type 'uuid_t' (aka 'unsigned char [16]')', päivitä Xcode (esim. High Sierra vaatii vähintään v. 9).
  5. Pääte-ohjelmassa: lp -oraw /usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1000.dl
   1. Jos ilmoitus: 'lp: Error - no default destination available.', siirry eteenpäin asennuksessa. Ilmeisesti tässä vaiheessa pitäisi kytkeä tulostin päälle...
   2. Jos virheilmoitus: 'lp: Error - unable to access “/usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1000.dl” - No such file or directory', asennus ei onnistunut.
  6. Pääte-ohjelmassa: sudo make cups
  7. Pääte-ohjelmassa: sudo make install-hotplug
   1. jos ei asennu, yritä uudestaan tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen ja jos sittenkään ei ala toimimaan, tee Automatorilla applikaatio > Utilities > Run Shell Script > /bin/bash ja to stdin ja lisää lp -oraw /usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1000.dl > Tallenna applikaationa > Lisää applikaatio Järjestelmäasetuksissa käyttäjätunnuksesi Login-kohteisiin
 6. Kytke tulostin usb-porttiin ja kytke tuostin päälle. Tarvittaessa ota pois päältä ja kytke uudestaan, jos ei toimi. Tulostimen pitäisi kytkettäessä virta käydä hetken, ja sitten muutaman sekunnin päästä käydä uudestaan, jolloin hotplug-toiminto "asettaa asetukset tulostimeen".
  1. Jos järjestyksessä toista kirjoittimen "käyntiä" ei kuulu, asennus ei ole onnistunut.
 7. Avaa Järjestelmäasetukset ja Tulostimet ja skannerit. Jos tulostin on jo ennestään asennettu, tätä vaihetta ei tarvita.
  1. Avaa tarvittaessa lukitus avaamalla lukko alakulmasta ja salasana, jotta pääset muuttamaan järjestelmäasetuksia
  2. Paina + eli tulostumien lisäys
  3. Valitse kohta HP LaserJet 1000
  4. Valitse tarvittaessa alimmasta kohdasta Käyttö: HP LaserJet 1000 Foomatic/foo2zjs
  5. Paina Lisää
  6. Avaa tulostusjono ja tulosta testisivu sivun ylälaidan valikosta 'Tulostin'
   1. Jos sivua ei tulostu, anna pääte-ohjelmassa komento: sudo make cups Yritä myös sammuttaa ja laittaa virta tulostimeen uudestaan ja antaa: lp -oraw /usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1000.dl
 8. Tallenna kaikki lataamasi tiedostot vastaisuuden varalle, jos ne poistuvat internetistä.
 9. Sierra High, Sierra ja El Capitan -asennuksissa kytke SIP takaisin päälle.

Käyttöohje:

 • Vaikuttaa, että Yosemitessa ei mahdollisesti install-hotplug asennu.
 • TARKISTA kun ei toimi, ettei tulostusjono sisällä sihp1000 -tulostuksia, tämä jumittaa!!
 • Jos ei toimi tietokoneen käynnistyksen jälkeen, yritä ajaa kohdasta Pääteohjelmassa asennus uudestaan. Sen voi ajaa uudestaan ja saada tulostimen toimimaan ilman että järjestelmäaseetuksissa sitä tarvitsee uudestaan asentaa.
 • Jos ei toimi tästä huolimatta, anna Pääte-ohjelmassa komento: lp -oraw /usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1000.dl
 • Jos ei toimi, voit yrittää myös asentaa komennon ajon tietokoneen käynnistyessä.
  • Seuraava saattaa toimia.
  • Luo oheinen tiedosto ja tallenna se hakemistoon Macintosh HD/Kirjasto/LaunchDaemons nimellä com.hp1000kaynnistys.plist Ei siis käyttäjähakemistosi kirjasto.
  • Anna Pääte-komennot:
sudo chown root:wheel /Library/LaunchDaemons/com.hp1000kaynnistys.plist
sudo xattr -c /Library/LaunchDaemons/com.hp1000kaynnistys.plist
sudo launchctl load -w /Library/LaunchDaemons/com.hp1000kaynnistys.plist 
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>Label</key>
	<string>com.hp1000kaynnistys</string>
	<key>RunAtLoad</key>
	<true/>
	<key>KeepAlive</key>
	<false/>
	<key>ProgramArguments</key>
	<array>
    <string>lp</string>
	<string>-oraw</string>
	<string>/usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1000.dl</string>
	</array>
</dict>
</plist>

Mavericks ja Mountain Lion -asennusohjeet[muokkaa]

Toimii täydellisesti. Ensin asennetaan MacPorts ja sitten tulostin. Ohjeet ovat osaksi englanniksi, koska niihin on viittaus MediaWiki sivulta kohdasta Collection.

Install MacPorts[muokkaa]

 • Install newest XCode and start it.
 • XCode > Preferences > Downloads > Command Line Tools and Install. This installs CLI tools.
  • OR in terminal: xcode-select --install
 • Install MacPorts.pkg for Mavericks from http://www.macports.org/install.php
 • In terminal:
sudo port -v selfupdate
sudo port install coreutils
sudo port install wget
sudo port install gsed
sudo port install ghostscript

MacPorts update[muokkaa]

sudo port
> selfupdate
> upgrade outdated
> exit
TAI sudo port selfupdate
TAI sudo -v selfupdate

Asennetaan HP LaserJet 1000[muokkaa]

 • Asennetaan pääteohjelman avulla Foomatic-RIP ja foo2zjs
cd ~/Desktop
wget http://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz
tar -xzvpf foo2zjs.tar.gz
cd foo2zjs
make
./getweb 1000
sudo make install
sudo make install-hotplug
 • Liitetään kirjoitin Järjestelmäasetukset > Tulostimet ja skannerit > + > Valitse HP LaserJet 1000 > Lisää
 • Pääteohjelmassa annetaan komento jonka yhteydessä kirjoitin antaa käynnistymisäänen.
sudo lp -oraw /usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1000.dl 
 • Asennusohjeiden jälkeen, ota pistoke irti seinästä ja kytke uudestaan.
Ohjeen lähde, mutta ei toimi enää.
http://foo2zjs.rkkda.com/INSTALL.osx

Asennusohje Snow Leopard (10.6), Lion (10.7)[muokkaa]

Asennus tehty 12.8.2015. Vaatii Xcode –ohjelman.

1. Lataa Foomatic-RIP ja asenna se ohjeiden mukaan

3. Lataa GPL Ghostscript (gplgs) ja asenna se ohjeiden mukaan

4. Lataa Foo2zjs osoitteesta http://foo2zjs.rkkda.com ja asenna se kyseisen kotisivun ohjeiden mukaan Pääte –ohjelmalla eli:

make
./getweb 1000
sudo make install
sudo make install-hotplug
 • Mahdollisia virheilmoituksia eli puuttuvia lisäosia.
 • -bash: make: command not u virheilmoitus kun annat make–komennon. Sinulta puuttuu Xcode. Lion –versioon sopii Xcode 4.1.
  • Lataa Apple Developer –sivustosta Xcode 4.1. http://stackoverflow.com/questions/10335747/how-to-download-xcode-4-5-6-and-get-the-dmg-file Ensimmäisellä kerralla kirjaudu sivustoon ja toisella kerralla em. linkkiä painamalla alkaa 3.18 GT –tiedoston lataus. Apple Developer –sivusto vaatii tilin perustamista, mutta se on ilmainen.
   • (Tätä ei ehkä tarvita: Asenna komentorivityökalut: Xcode > Preferences > Downloads > Command Line Tools and Install. Tai Pääte–ohjelmassa: xcode-select --install)
 • Gsed virheilmoitus. Eli gsed puuttuu:
  • Asenna ensin yleinen asennusohjelma nimeltä MacPorts. Käyttämäsi käyttöjärjestelmän mukainen paketti, esimerkiksi Lion versio pakettina. http://www.macports.org/install.php/
   • Anna asennuksen jälkeen Pääte-ohjelmassa komennot:
export PATH=$PATH:/opt/local/bin
sudo port selfupdate
port upgrade outdated
sudo port install gsed
 • Ja nyt siis asenna Foo2zjs jos ei aiemmin onnistunut.

5. Avaa Järjestelmäasetukset ja Tulostus ja faksaus.

 • Kytke kirjoitin usb-porttiin
 • Avaa tarvittaessa lukitus avaamalla lukko alakulmasta ja salasana, jotta pääset muuttamaan järjestelmäasetuksia
 • Paina + eli tulostumien lisäys
 • Valitse siniseksi kohta HP LaserJet 1000
 • Valitse alimmasta kohdasta Tulostuslaite: HP LaserJet 1000 Foom...oo2zjs (recommended)
 • Paina Lisää
 • Avaa tulostusjono ja tulosta testisivu.

6. Tätä ei välttämättä tarvita: Avaa foo2zjs kansiosta Helpers -kansio

 • Käynnistä sieltä päätteessä toimiva ohjelma load_LaserJet_firmware_v4.command

7. Tallenna kaikki lataamasi tiedostot vastaisuuden varalle, jos ne poistuvat internetistä.

Asennus ennen käyttämistä[muokkaa]

Kirjoitin täytyy asettaa toimimaan load_LaserJet_firmware_v4.command -tiedostolla. Yleensä tämä pitää ajaa vain kun tietokone on käynnistetty tai se on ollut nukkumassa. Eri vaihtoehtoja tämän suorittamiseksi:

 • Pikalinkki Dockissa tai työpöydällä, josta käynnistät skriptin käsin klikkaamalla ikonia.
  • Vedä tiedosto sen sijainnista hiirellä Dockiin roskakorin viereen
  • Olisiko jokin kansio mihin tiedoston voisi laittaa, että tietokone käynnistyessään automaattisesti ajaisi sen?

Kun kyseinen tiedosto ajetaan, pitää kirjoittimen käydä muutaman sekunnin. Siph-tiedosto siis suorittaa tämän valmistelun ja se pitää saada lähetettyä kirjoittimelle. Jos tätä ääntä ei kuulu, avaa kirjoittimen tulostusjono (Dockiin ilmestyy kirjoitin-kuvake tai järjestelmäasetuksista) ja tarvittaessa paina vihreää painiketta "jatka tulostusta" kerta tai toinen sen antaman tilan mukaan. Jos tämäkään ei auta muutamien sekuntien viiveen jälkeen, ota kirjoittimen sähköpistoke irti 10 sekunniksi ja aloita alusta suorittamalla tiedosto.

Jos tämäkään ei toimi, sammuta taas kirjoitin ja aja ensin Install_Printer_Extras.command -tiedosto ja tämän jälkeen load_LaserJet_firmware_v4.command -tiedosto.

Ongelmia[muokkaa]

Tulostuu vain yksi kopio kerrallaan[muokkaa]

 • Office ja NeoOffice eivät tulosta kuin yhden kopion kerrallaan Leopardissa. Snow Leopardissa asia on korjattu.

Tulostin jollain muulla kirjoittimella ja nyt 1000 ei enää toimi[muokkaa]

Jos tulostat jollain muulla kirjoittimella, saattaa käydä niin että 1000 ei enää tulosta tämän jälkeen. Silloin voi auttaa kun ottaa tulostimesta virran vähäksi aikaa pois, poistaa tulostimen Järjestelmähallintapaneelista. Tämän jälkeen asentaa uudestaan (edellisen asennuksen päälle) kaiken uudestaan. Aja normaalisti myös load_LaserJet_firmware_v4.command -tiedosto.

Lisätietoa[muokkaa]