Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Rauhanpylväs

Wikikko - kansan taitopankkista
Versio hetkellä 3. syyskuuta 2016 kello 17.08 – tehnyt imported>WikikkoSysop (1 versio tuotiin)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rauhanpylväs Keuruun ekokylässä. Kuva Copyright Keuruun Ekokylä

Rauhanpylvään jokaisella sivulla lukee eri kielillä: Vallitkoon rauha maailmassa. Pylväiden tarkoitus on muistuttaa meitä rauhasta ja muistuttaa rukoilemaan maailmanrauhan puolesta. The World Peace Prayer -projekti alkoi Japanista 1955 toisen maailmansodan jälkeen Masahisa Goi :n toimesta. Tämän jälkeen on yli 200 000 pylvästä pystytetty ympäri maailman.

Pylvään pystyttäminen yhdistää ihmisiä vauvasta vaariin itse tapahtumassa, mutta myös yhdistää ihmiset maailmanlaajuiseen verkostoon joka haluaa omalta osaltaan olla rakentamassa rauhanomaista maailmaa. Rauhanpylvään pystyttäminen voi olla niin yksityisen ihmisen teko kuin suurempi yhdessä toteutettu hanke julkisuuden kanssa.

Rauhanpylväitä löytyy mm. magneettiselta pohjoisnavalta, Hiroshimasta, pyramideilta, lukuisista puistoista ja ekokylistä. Usein ne sijaitsevat kirkkojen ja koulujen läheisyydessä, mutta myös yksityisissä puutarhoissa, toimistoissa ja muissa missä halutaan muistettavan rauhaa.

Rauhanpylvään vihkimistapahtuma[muokkaa]

Jokin tapahtuma tai juhla voidaan yhdistää rauhanpylvääseen ja paikkaan johon se pystytetään, mikä tahansa sopii. Jokainen vihkimistapahtuma on ainutlaatuinen. Paikasta ja tapahtuman koosta ja julkisuudesta riippuen se on merkittävä niin sen toteuttajille että seuraamaan tulleille. Ohessa joitain ajatuksia mitä tapahtumaan voi liittyä:

  • Kutsu osallistujia lapsista eläkeläisiin, yhdistyksiä, yhteisöjä, kouluja, kerhoja, paikalliset tiedotusvälineet, kunnanpäättäjät. Anna mahdollisuus puheisiin.
  • Kerro rauhanpylvään alkuperästä ja maailmanlaajuisesta Rauhanpylväs -hankkeesta, kuinka keksitte ajatuksen, miksi nämä kielet valittiin ja miksi tämä paikka ja aika.
  • Valitse tapahtumaan sopiva runo, ajatus, rukous tms.
  • Kutsu jokaiseen valittuun kieleen liittyvä henkilö lukemaan teksti
  • Kutsu paikallinen ryhmä esittämään esimerkiksi laulua ja päätä tilaisuus yhteislaululla.
  • Rauhanpylväs voidaan pystyttää jo ennen tapahtumaa tai tapahtumassa, jolloin jokainen voi täyttää osaltaan kuoppaa pylvään ympärillä.
  • Pylvään ympärille voidaan myös istuttaa kasveja.
  • Pylvään läheisyydessä olisi hyvä olla jokin kyltti, joka kertoo miksi juuri tämä pylväs on pystytetty.
  • Pylvään luona voi tapahtua vuosittain joku aiheeseen liittyvä tapahtuma tai pylvään uudelleen vihkiminen.
  • Jokaisessa tapahtumassa mitä vain keksitään on tärkeää muistaa pylvään tarkoitus; rukoilla sydämestä maailman rauhan puolesta ja lähettää se kaikkialle maailmaan. Jokainen osallistuja on rauhantuoja.
  • Mikään ei voi mennä väärin jos Rauhanpylvään pystytys tehdään rakkaudesta!

Valmistaminen[muokkaa]

Rauhanpylväs Keuruun ekokylässä. Kuva Copyright Keuruun Ekokylä

Rauhanpylväitä voi ostaa, mutta monen mielestä se kuuluisi tehdä itse käsin. Eräiden mielestä materiaali tulisi löytää, esimerkiksi kaatunut puu. Toiset taas näkevät että ammattilaisen tulee tehdä se kestävänä ja laadukkaana taideteoksena.


Rauhanpylväs voidaan tehdä mistä tahansa ympäristöystävällisestä materiaalista, kivestä kovaan puuhun tai metalliin. Kooltaan pylväs voi vaihdella, yleensä pylväs on 2,3 m pitkä. Pylväs voi olla 4- tai 6-sivuinen ja se upotetaan maahan tukevasti. Puusta tehty tulee käsitellä luonnonmukaisellä öljyllä säännöllisesti tai se voidaan myös maalata valkoiseksi. Tekstit voidaan esimerkiksi kaivertaa tai maalata suoraan pylvääseen. Tekstit voivat olla myös kirjoitettu mustalla plekseihin tai valkoisella puisiin kyltteihin, jotka kiinnitetään pylvääseen nauloilla.

Esimerkiksi[muokkaa]

Pylvään pituus 2,30 m, josta maahan upotettava osuus 40-50 cm. Sivun leveys 10 cm. Yläosan viistouksen korkeus 6,3 cm. Tekstikyltti ylhäältä 12,60cm ja kyltin korkeus 80 cm.

Lähde[muokkaa]

Sivu on vapaasti suomennettu allaolevasta linkistä.

Lisätietoa[muokkaa]