Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Hirsirakentaminen

Wikikko - kansan taitopankkista
Versio hetkellä 2. marraskuuta 2023 kello 21.25 – tehnyt Wikikkosysop (keskustelu | muokkaukset) (→‎Rakennuskohteita ja työohjeita)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sulkanurkan salvokset tiiviit, varaukset tarkoituksella auki, kuivuessaan yhdeksi puuksi muuttuva. Nykyaikaista laadukasta käsinveistoa.

Tervetuloa käsinveiston maailmaan! Sivusto antaa tietoa ja taitoja aloittelevalle hirrenveistäjälle sekä pidemmälle ehtineelle. Hirrenveisto on laaja kokonaisuus, siinä on monta mahdollisuutta päästä samaan lopputulokseen. Näillä sivuilla on pyritty säilyttämään ohjeet perinteisiin suomalaisiin tapoihin veistää. Mutta on lisätty yhtälailla nykypäivän ammattilaisten niistä kehittämiä ohjeita, koska taito ei periydy enää välttämättä suoraan kirvesmieheltä toiselle.

Tällä sivulla on alussa sisällysluettelo, mutta kaikki tämän aiheen sivut näkee sivun alalaidasta. Aiheita on noin 150, joten "teoksen" yhteissivumäärä on useampi sata. Tämä materiaali on vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Jos haluat tulostaa jonkun sivun, valitse vasemman valikosta kohta Tulostettava versio. Tällä hetkellä ei ilmeisesti löydy suomenkielistä ajantasaista alan opetusmateriaalia, tämä on foorumi julkisesti rakentaa yhteistä kaikkien käyttöön. Osallistu vapaasti - harrastelija tai ammattilainen!

HUOM! Sivut saattavat sisältää virheitä ja asioihin on monta näkökulmaa. Lisää omasi!

Perustietoa[muokkaa]

Suunnittelu[muokkaa]

Puun hankinta[muokkaa]

Hirsityövälineet[muokkaa]

Turvallisuus[muokkaa]

Veistopaikka[muokkaa]

Hirren kuoriminen ja pelkkaaminen[muokkaa]

Rakennuksen perustustyöt[muokkaa]

Hirrenveisto[muokkaa]

Muut[muokkaa]

Rakennuskohteita ja työohjeita[muokkaa]