Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Harley-Davidson vaihdelaatikko

Wikikko - kansan taitopankkista
Versio hetkellä 3. syyskuuta 2016 kello 16.33 – tehnyt imported>WikikkoSysop (1 versio tuotiin)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Muutamassa päivässä pyörän alle kertyy reilu lammikko vaihteistoöljyä..

Panhead[muokkaa]

Stefat kuluneet[muokkaa]

Main drive gear oil seal replacement. Tarkempi tarkastelu saattaa osoittaa vuodon tulevan kytkimen ja eturattaan alta vaihdelaatikosta. Siellä on kaksi stefaa, pienempi joka on isossa mutterissa (Transmission seal nut) eturattaan päällä ja suurempi joka vaihdelaatikossa kiinni. Tiivisteiden vaihto voidaan suorittaa ulkopuolelta ilman vaihdelaatikon purkamista.

Vuoto saattaa kuitenkin myös johtua pelkästään tai osittain kytkinakselista, eli tapista joka työntyy akselin päästä ulos kytkintä painettaessa. Tämä vuoto saattaa olla runsasta ja siihen ei auta em. stefojen uusiminen. Tämän stefa on holkkimaisen vääräkätiskierteisen mutterin päässä eli aivan akselin kärkiosassa.

Lisäksi Red-Line öljy. Tilaus esimerkiksi Polar Autovarusteesta

Korjausohje[muokkaa]

Pura hihna, kytkinasetelma ja suojakopan moottoria ja vaihdelaatikkoa vasten oleva kuoren puolisko pois. Kytkinasetelmaa pitää paikoillaan holkkimainen pitkä ruuvi, jossa on VÄÄRÄKÄTINEN kierre, eli aukeaa kierrettäessä myötäpäivään. Rattaiden ja kytkimen irrottamisessa tarvitaan ylosvetäjää helpottamaan työtä. Pääset käsiksi isoon stefaan johon kierrä esimerkiksi vähän matkaa metalliruuvi ja vedä/väännä stefa irti. Isomman stefan saa ostettua erikseen, pienemmän mukana tulee mutteri. Ison stefan takana on vielä korkkitiiviste.

Puhdista vaihdelaatikon reuna joka tulee stefaa vasten. Asenna uusi korkkitiiviste. Laita hiukan voidetta stefan kumireunaan ja asenna stefa paikoilleen. Suljettu puoli stefasta ulospäin (stefa voi olla suljettu myös kummaltakin sivulta). Käytä apuna esimerkiksi hiukan halkaisijaltaan pienempää putkea kuin stefa. Silikonia akselille tiivisteeksi ja kasaan paketti.