Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla

Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)

 Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.

Uinti

Wikikko - kansan taitopankkista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Johdanto[muokkaa]

Perhosuinti[muokkaa]

Kuntorintauinti[muokkaa]

  • Käsien liikerata toisiinsa ja jalkojen liikerata toisiinsa nähden ovat symmetriset.
  • Rytmi, ryhti ja vahva keskivartalo. Lantio myös tärkeässä roolissa.
  • Potku ja käsiveto yhtä voimakkaina.
liuku - käsiveto - hengitys - potku - liuku
  1. Aloitetaan liun päätteksi käsiveto: jalat pysyvät suorina, kyynärpäät osoittavat sivuille, kädet siirtyvät suorina enintään hartialinjalle, kämmenet auki taaksepäin liikettä tehtäessä, pää alkaa nousemaan samalla kun kädet alkavat liikkua sivuille.
  2. Kädet tuodaan yhteen rintakehän eteen ja rintakehä nousee veden yläpuolelle ja hengitetään vahvasti sisään nenän ja suun kautta.
  3. Oltaessa ylhäällä pinnalla ja käsien alkaessa siirtymään keskeltä eteenpäin, polvet pysyvät aluksi yhdessä ja jalat ja nilkat alkavat koukistumaan ja sääret lähestyvät pakaroita kohti.
    1. asennossa, jossa sääret ja kantapäät ovat lähimpänä pakaroita, sääret ja jalanpohjat osoittavat taivasta kohti, polvet osoittavat pohjaan, varpaat sivuille ja jalat ovat harallaan, tällöin enää pään takaosa on veden pinnan päällä.
  4. Aletaan painua veden alle uudestaan ja työnnetään nopeasti kädet suoraksi eteen. Kämmenet toisiaan vasten sormet yhdessä, peukalon puoli ylöspäin.
  5. Kun kädet ovat suorana, jalat potkaisevat tiukasti taakse ja sivulle päin, josta ne ohjataan suoriksi yhteen ja nilkat kääntyvät sivuille ja nilkat koskettavat toisiaan.
  6. Liutaan hetki virtaviivaisesti pää vedessä niska pitkänä katsoen suoraan pohjaan, varalo suorana, lantio vedenpinnan lähellä, kädet ja jalat yhdessä suorana, nilkat ojennettuina. Tehdään uloshengitys veteen nenän ja suun kautta.
  • Erityisesti etureidet, lonkankoukistajat, polvinivelet ja sisäreidet joutuvat koetukselle rintauinnissa.

Selkäuinti[muokkaa]

Vapaauinti[muokkaa]