Voit itse lisätä ja muuttaa sisältöä muokkaa-painikkeiden avulla
Ennen tallennusta suositellaan ottamaan kopio muokkausruudusta (ctrl-a -> ctrl-c)
Olet itse vastuussa tämän teoksen käytöstä aiheutuvista vahingoista Lue lisää.
Masabu Fukuoka
Siirry navigaatioon
Siirry hakuun
Kirjoja[muokkaa]
Fukuokan kirjat voi ladata ilmaiseksi netin kautta alla olevien linkkien kautta. Kirjoita lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi ja nimesi ja paluuviestinä saat linkin jonka kautta voit ladata kirjan PDF:nä:
Artikkeleita ja haastatteluita[muokkaa]
- Greening The Desert - Applying natural farming techniques in Africa (haastattelu Sustainable Habitat-lehdessä)
- - Fukuoka kertoo siemenpallo-menetelmän tuloksista Afrikassa. Mielenkiintoinen, antoisa ja sopivan pitkä artikkeli!
- Metodissa ei käytetä traktoria eikä muokata mitenkään maata. Aluskasvina on apila, joka antaa viljalle typpeä. Vilja kasvaa "puskina" ja satoa on saatu tällä menetelmällä 15 tonnia hehtaarilta ja 6 tonnia aarilta, sillä vaikka kasveja on vähemmän, on tähkiä enemmän kasvia kohden ja samoin jyviä tähkissä enemmän sekä jyvien paino on suurempi.
- Eli idea on että kylvetään ensin aikaisin keväällä apilaa (puna- tai valko), mikäli puna-apilaa, silloin kasvusto pitää niittää aina kasvukauden alussa (ehkä valkoapilakin?), jotta se ei häiritse viljan kasvua. Sitten kesäkuussa juhannuksen jälkeen kylvetään "painetaan" viljanjyvät 60 cm välein maahan apilannurmen läpi. Suomessa samantapaista kylvömenetelmää on ennen käytetty ja sillä on saatu "rehuviljaa", eli oraita kerättyä ennen talvea. Vilja ehtii tällöin muodostaa syvän juurakon ennen talvea, toisin kuin nykykäytännöllä jossa kylvö on myöhemmin. Ennen kuin sato korjataan, uusi kylvös on jo painettu viljapuskien keskelle. Näin eroosiota ei pääse käymään.
Dokumentteja[muokkaa]
- A Fukuoka Inspired Permaculture Garden - 1 (englanniksi, YouTube)
- A Fukuoka Inspired Permaculture Garden - 2
- A Fukuoka Inspired Permaculture Garden - 3
- Kommentti: Olkikate toimii heinäkatetta huonommin, ellei se ole jo lahoamisprosessissa eli saanut jostain muualta kuin maasta typpeä (esim. virtsasta). Muutoin olki sellaisenaan vähentää maan typpivaroja, koska se vaatii lahoakseen typpeä. Heinän etu on vielä se että sen keruu ylläpitää monilajista niittyä (ja hyönteistöä), monilajinen niitty taas monipuolistaa heinäkatteen ravinteet, sillä eri kasvit muodostavat ja keräävät eri ravintoaineita maasta ja ilmasta.
- Sopiva määrä penkkien peittoon lienee että heinää otetaan kasasta kunnon kourallinen, joka sellaisenaan pudotetaan penkiin. Täten ei tarvitse kumartuakaan! Heinää tarvitsee yksi 1m x 10m penkki kolme täyttä maitokärryllistä / 6 kasaa (3 per kärryllinen) / yksi kasa 5x5m alueelta (jos pitkää heinää niin riittänee puolet tai jopa 3x3). Heinä pitää leikata ennen kasvien kukkimista (niittykasvit voivat kukkia, mutta rikat ei! Heinäkasvit ei varsinkaan!)
- Seed Ball Story (englanniksi, YouTube)
- Havainnollistaa hyvin siemenpallojen tekemisen, käytön ja näyttää miten ne kehittyvät kasveiksi aavikolla ennallistaen sen. Tynnyrimenetelmällä voidaan tuottaa nopeasti palleroita suuria määriä. Pallerot toimivat lähinnä aavikoilla ja karuilla seuduilla..